APOLLO TOP 15 | ESIKOHA VALLUTAS ERKI PÄRNOJA JA COLLEGIUM MUSICALE VINÜÜLPLAAT “ANIMA MEA”

Foto: Rene Jakobson

Kui täpselt aasta tagasi oli Apollo poeketis müüduimaks albumiks Jaak Joala (1950-2014) venekeelsete laulude kogumik “Oma rada / Колея”, siis värskes edetabelis särab esinumbrina Erki Pärnoja ja Collegium Musicale ahjusoe vinüülplaat “Anima Mea”.

Eesti kitarristi ja helilooja Erki Pärnoja viies album “Anima Mea” ilmus ametlikult eelmisel laupäeval ning pääses Apollo pingereas uue tulijana otse magusale liidripositsioonile (CD kohal #6). Koorile ja ansamblile kirjutatud teos on haaranud kaasa Pärnoja käekirjale iseloomulikud mastaabid; filmiliku eepika ja eleegilise ilutunnetuse, lisades paletti kammerkoori Collegium Musicale hingepuudutavad kooriseaded. 

Tänu allahindlusele pääses Apollo müügitabelis auväärsele teisele astmele 2019. aasta suvel toimunud laulu- ja tantsupeo “Minu arm” kinkekarpi pakendatud mälupulk. Eesti Rahvusringhäälingu poolt välja antud USB pulgalt leiab laulu- ja tantsupeo “Minu arm” salvestised – tantsupeo viimase etenduse, laulupeo kaks kontserti ja rahvamuusikapeo. Kokku enam kui 13 tunni jagu meeliülendavaid elamusi.

Pronksmedali vääriliselt osteti seekord helilooja Sven Grünbergi vinüülplaati “OM”. Esmakordselt 1988. aastal ilmunud “OM” on oma loomult meditatiivne ning otsinguline, kätkedes endas orientaalsete mõjutustega arendatud kompositsioone. Nüüd, kolmkümmend kaks aastat hiljem, ilmus “OM” taastatud ja remasterdatud kujul, mis tähendab, et see kõlab täpselt nii, nagu helilooja juba alguses tahtnuks, ent mis toona väga erinevatel põhjustel võimalik polnud.

Kuula esikohaplaadi nimilugu “Anima Mea” ja seejärel tutvu kogu tabeliga: 


Apollo TOP 15 (9. aprill):

1 Erki Pärnoja, Collegium Musicale – Anima Mea [LP]
2 Laulu- ja tantsupidu “Minu arm” 2019 [USB pulk]
3 Sven Grünberg – OM [LP]
4 nublu – Café Kosmos
5 Lana Del Rey – Chemtrails Over The Country Club [LP]
6 Erki Pärnoja, Collegium Musicale – Anima Mea
7 BTS – BE (Essential Edition)
8 Tõnis Mägi – Eesti Kullafond [2CD]
9 Dagö – Küte
10 Terminaator – Maailm vs. Lilian
11 Amor Trio – Amor Trio
12 Ivo Linna & PPA Big Band – Moevooludest hoolimata
13 Planeet – Hüperruum
14 Sven Grünberg – OM
15 Lana Del Rey – Chemtrails Over The Country Club

Edetabel on koostatud Apollo e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 2.-8. aprill.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.