TRIIN LELLEP JA JUDA JAY PÕIMISID OOPERI JA RÄPI UUEKS SINGLIKS

Foto: Asko-Rome Altsoo

Triin Lellep ja USA räppar Juda Jay andsid välja räpp-ooperi stiilis singli “Empathy” (Empaatia, eesti k). Laulu on produtseerinud Prantsuse DJ ja produtsent Alex Just Kill ning video autor on Asko-Rome Altsoo.

Mõte ooperit ja räppi miksida tuli Juda Jay’l: “Ma armusin klassikalisse muusikasse kui nägin Disney joonisfilmi “Fantasia”. Samuti käisin lapsena palju ooperis. Kui Triinuga kohtusin, tekkiski idee ammuse unistuse muusika žanr ühendada enda muusikaga.” Koostöö oli uudne mõlemale osapoolele. “Ma tõesti üllatusin, kui mõistsin, et räpp polegi nii teine maailm, kui ma algselt olin arvanud. Ka seal on noodid, rütm, areng, emotsioon,” räägib Triin Lellep.

Laulus vastandub ühiskonnakriitiline ja negatiivne vaatenurk elule empaatilise ja positiivse maailmanägemusega. “Ma ei oleks arvanud, et see laul minu elus nii suureks õpetajaks saab,” ütleb Lellep. “Kuigi ise kehastan laulus seda ingellikku positiivset poolt, olen viimasel ajal ka mina teelahkmel, kas minna kaasa kritiseerimise ja hukkamõistmisega või säilitada empaatia ja jääda positiivseks. “Empathy” on hea meeldetuletus,” räägib Lellep.

Video filmimisel artistid ei kohtunudki. “Video lahendus on inspireeritud koroona piirangutest, et kuidas viia inimesi virtuaalselt kokku ilma ühes ruumis viibimata,” räägib Altsoo. “Asjaolusid arvestades õnnestus see meil suurepäraselt!”


Lugu Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.