MERLE LILJE TERVITAB “ORFEUSE LAULUGA”

Merle Lilje on taas bossanovalainel ja jätkab uute laulude salvestamist. Lugude “Tütarlaps Ipanemast”, “Quando” ja “Valgus” kõrvale on valminud uus salvestis “Orfeuse laul”, originaalpealkirjaga “Manhã De Carnaval” ehk “Karnevali hommik”.

Loo autor on Luiz Bonfá ja laul on üks maailma kuulsamaid brasiilia bossanovasid, mis tuli esmakordselt ettekandele 1959. aasta filmis “Orfeu Negro” ehk “Must Orfeus”. 1960. a. võitis film parima võõrkeelse filmi Oscari ja seejärel sai laul maailmakuulsaks.

Eestikeelne variant Merle Lilje esituses kõlab Heldur Karmo kirjutatud tekstile ning salvestus toimus Peeter Kaljuste stuudios. Salvestusel kõlab flugelhorn Allan Järve esituses, mis annab loole sametise tausta ja mõnusa emotsiooni.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.