ESTONIAN FUNK EMBASSY TÄHISTAB 5. SÜNNIPÄEVA TELEFESTIVALIGA NARVAST

Täiendatud 13/03 – muutunud on ürituse kuupäev!

Tänavu viiendat tegutsemisaastat tähistav Estonian Funk Embassy kolib pidustustega Narva Vaba Lavale ja korraldab sünnipäevapeo telelainel. Funk Embassy TV Fest toob ühel õhtul lavale nii Lexsoul Dancemachine’i, Rita Ray ja Siim Aimla Funk Band’i kui ka kohaliku revüüprojekti The Motown Sound ja Sillamäe oma funkbändi Smoke’n’Smile. Õhtut juhib Jüri Muttika, kes teeb kohapealt intervjuusid kohalike kultuurielu veduritega. Samuti näeme bändide vahepausidel sketše, mille peaosas on Gameboy Tetris, kes pärjati hiljuti teenetemärgiga oma panuse eest lõimumisse.

“Inimestega koos praegu tähistada ei saa, järgmine parim asi, mis teha saab, on kultuurielu uues kuumkohas ehk Ida-Virumaal pidada maha telepidu, millest saab osa võtta kogu Eesti ja muu maailm,” ütles Funk Embassy saadik ja algataja Henrik Ehte.

Peamine põhjus, miks telepidu just Narvas korraldatakse, on soov aidata kaasa piiride kaotamisele eesti- ja venekeelsete kultuurisõprade vahel ning viia tähelepanu maakonnale, mis koroonapiirangutest tingitult raskustesse sattunud. “Funk-saatkond on alati seisnud hea selle eest, et inimesi läbi muusika üksteisele lähemale tuua. Ajal, mil me seda füüsiliselt ei saa teha, on siiski oluline tunda kogukonna tunnet vähemalt hingelisel tasandil. Nii tuuakse meie piiriäärne maakond kõigile lähemale läbi 3,5h muusikasaate, kus vahelduvad otse-eetris ägedad bändid, saatekülalised ja ka lõbusad sketšid.”

Õhtu jooksul astub üles Funk Embassy esindus koosseisus street-funk supergrupp Lexsoul Dancemachine; souli skeene värskeim õhusõõm Rita Ray; ning talendikas Siim Aimla ja tema Funk Band. Legendaarse Detroiti plaadifirma Motown hitte esitab andekatest muusikutest koosnev revüüprojekt The Motown Sound. Muuhulgas teeb erilise etteaste Smoke’n’Smile – kohalikust regioonist Sillamäelt pärit grupp, kes oli aktiivne viimati 15 aastat tagasi. “Roman Ananjev salvestas 2000. aastate alguses uskumatu vaibiga kraami. See on taas pinnale kerkinud, näiteks lasi Detroidi plaadifirma välja nende singli, kogutud teosed ilmusid ka Bandcampi vahendusel”.

Funk Embassy TV Fest toimub laupäeval, 27. märtsil algusega 19.00 ning on tasuta jälgitav Telia Inspira kanalilt, Funk Embassy Facebook LIVE’na ja kodulehel funkembassy.eu/tv

Liitu Facebooki üritusega SIIN.
Festivali ja Funk Embassy tegemisi on võimalik toetada soetades toetajapilet FIENTAST.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.