“REPORTERI” TOP 10 | NUBLU & MIKAEL GABRIEL KIHUTASID VIIENDAT KORDA ESIKOHALE

nublu & Mikael Gabriel (foto: Ville Linna)

Artistide nublu ja Mikael Gabriel ühine hitt “Universum” ronis Kanal 2 muusikatabelis pärast eelmisel nädalal teisele kohale langemist tagasi liidripositsioonile.

nublu albumilt “Café Kosmos” pärit pala “Universum”, mis asub hetkel Spotify Eesti kasutajate seas esimesel ja Soomes viiendal kohal, on Kanal 2 pingereas Eesti TOP 10 pidanud vastu üheksa nädalat, jõudes viiel korral ka tippu. Marta Vaariku näpunäidete järgi valminud loo muusikavideost saame üllatusena teada, mis sai 2006. aasta kultuslühifilmi “Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas” peaosalisest Valdisest. Nimelt on Valdis jõudnud nublu ja Mikael Gabrieliga koos komandör Aruna kosmoselaevale, mis lendab läbi universumi. Kui ülejäänud tegelased kosmoselaeval saavad täpselt aru, mis seal toimub, siis Valdis on veidi segaduses. 

Kanal 2 musatabeli teisele kohale hääletati Jaagup Tuisu aktuaalne singel “Bachata”, mis on eelmise korraga võrreldes teinud korraliku hüppe, tõustes kolm kohta kõrgemale. Laul avaldati plaadifirma Made in Baltics alt 9. oktoobril 2020 ning on järjeks mullu juunis ilmunud suvehitile “miinusprojekt”. “Algselt käisin välja idee kirjutada bachata-st loo naljana ühel aiapeol,” kommenteeris Jaagup singli ilmudes. “Laulsin siis kohe esimese viisiga, mis pähe tuli: “Bachata, nii ulalala…” ja kui sõbrad siis seda viisi veel terve õhtu läbi laulsid, mõistsin, et vist on päris catchy! Seega võtsin telefoni välja, salvestasin seal samas peol esimesed viisi ideed ning järgmine päev kodus hakkasin oma stuudios lugu produtseerima. Seega sõpradega naljatlemisest sündis midagi spontaanset ja kõiki kõnetavat ning usun, et see kajastub positiivses võtmes ka loos endas.”

Raadio 2 muusikaküsitluses Aastahitt 2020 kümnenda koha pälvinud lugu “soolane värska”, mida esitavad villemdrillem ja gameboy tetris, lendas Eesti TOP 10-s möödunud korra neljandalt positsioonilt kolmandaks. Lüürika poole pealt andis siin oma panuse lisaks artistidele ka loo muusika ja produktsiooni eest vastutanud boipepperoni kollektiivist pitsa. “Lugu ise on lihtne ja mänglev, kuid sõnum samas kurb – kaaslane on jätnud järjest rohkem märke endast sinu koju ning kõik sujub, kuid ükshetk otsustab ta ikkagi lahkuda,” on jutustanud villemdrillem laulu sünniloost ja olemusest.

Kolmest uuest tulijast pääseb ainsana edasi konkursi Eesti Laul 2021 poolfinalist “Wingman” (#4). Pluuto ja Andrei Zevakini ühine singel räägib sellest, kuidas sõbrad üksteist teatud olukordades aitavad. Muide, esialgu polnudki see Eesti Laulu jaoks mõeldud, vaid Zevakin tahtis lihtsalt koos Pluutoga humoorikat lugu teha.


Kanal 2 saate “Reporter” muusikatabel Eesti TOP 10 (8. jaanuar):

1 (2) [9] nublu x Mikael Gabriel “Universum”
2 (5) [13] Jaagup Tuisk “Bachata”
3 (4) [7] villemdrillem x gameboy tetris “soolane värska”
4 UUS [1] Andrei Zevakin & Pluuto “Wingman”
5 (6) [19] Liis Lemsalu “Halb või hea” [Tabeli veteran] 
6 (1) [2] Cityflash feat. Laura-Ly “Las mina proovin siis ka”
7 (3) [10] NOËP x CHINCHILLA “On My Way”

8 (7) [4] Ott Lepland x Púr Múdd “Vaikida võib”
9 UUS [1] Helen “Nii kõrgele”
10 UUS [1] Egert Milder “Free Again”

Iga nädal lendavad kolm kõige vähem punkte saanud lugu tabelist välja. Nende asemele tulevad uued lood, mis alles jäänud seitsmega võistlema hakkavad. Seekord astuvad võistlustulle:

Jyrise feat. Tuhat Nägu x Kriim “Kesklinn”
Sibyl Vane “Love Department”
Uku Suviste “The Lucky One”

Järgmist pingerivi saab aidata kokku panna siin.

Kui ajaratast tagasi keerutada, siis täpselt aasta tagasi valitses edetabelit Uku Suviste singel “What Love Is”. 2019. aastal oli tipus Elina Borni ja Jüri Pootsmanni duett “Jagatud saladus”, 2018. a. Tanel Padari suhtedraama “Soovin head”, 2017. a. Liis Lemsalu, Tarvo Valmi ja Metsatöllu esitatud “Ikka ju kuidagi saab” ning viie aasta eest jõudis võiduni Alen Veziko “Sinu poole teel”, mis kirjutati tegelikult juba suvel 2012:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.