EESTI ESIMENE NAISTELE SUUNATUD LAULUKIRJUTAJATE LAAGER OOTAB OSALEJAID

Music Estonia laulukirjutajate laager 2018 (foto: Linda Liis Eek)

Tuleva aasta veebruaris toimub Eestis esmakordselt naistele suunatud laulukirjutajate laager. Algatuse korraldajateks on rahvusvahelises muusikatööstuses tegutsevaid naisi ĂŒhendava vĂ”rgustiku shesaid.so Eesti haru ja muusikaettevĂ”tluse arendusorganisatsioon Music Estonia. VĂ€lismentoritena osalevad laagris tunnustatud USA ja Rootsi produtsendid ning laulukirjutajad.

Tallinnas Downtown stuudios 27.–28. veebruaril toimuva laagri eesmĂ€rgiks on toetada kodumaise muusikaturu mitmekĂŒlgset ja vĂ”rdĂ”iguslikku arengut, edendada rahvusvahelist koostööd ning tutvustada tĂ€naste staaride kĂ”rval ka tulevikutegijaid.

Music Estonia vĂ€lisprojektide juhi Martiina Putniku sĂ”nul on laagri ĂŒheks eesmĂ€rgiks toetada ja esile tĂ”sta naissoost produtsente: “Tehniliselt nĂ”udlikemas rollides nagu salvestajad, miksijad, masterdajad ja produtsendid nĂ€eb meie kohalikus muusikatööstuses vĂ€ga vĂ€he naisi. SeetĂ”ttu pĂ€lvivad ka vastava valdkonna aasta-auhindu ja nendega kaasnevat tĂ€helepanu valdavalt mehed. Soovime julgustada naisi oma annet ja ideid nĂ€htavale tooma ja arendama, eeskujuks meie laagri vĂ€lismentorid, kes on toonud hulga uut ja vĂ€rsket saundi seni valdavalt meeste mĂ€ngumaale.“

Üle veebi osalevate mentoritena on laagrisse kaasatud viis tunnustatud naissoost vĂ€lisprodutsenti, kes on teinud koostööd nii nimekate Rootsi popartistidega kui ka ĂŒlemaailmsete legendidega. USA-st osalevad produtsent Shungudzo Kuyimba, kelle kaaslusel valminud lugusid on esitanud teiste seas Little Mix, Jessie Ware ja Yuna, muusik, laulukirjutaja ja produtsent Vanessa Silberman, kes on töötanud ka David Bowie produtsendi Tony Visconti stuudioinsenerina ning Eesti pĂ€ritolu New Yorgis tegutsev Ms Madli, kes on muuhulgas Anetti albumi “Morning After” kaasprodutsent. Rootsi popitööstust esindavad Selen Özan, kes on produtseerinud hitte artistidele nagu Miriam Bryant ja Veronica Maggio ning R&B produtsent ja laulukirjutaja Mona Koshoi, kes on oma erialaseid oskusi lihvinud koostöös superprodutsentidega Carl Falk (Ariana Grande, Nicki Minaj) ja Sidney Swift (BeyoncĂ©).

Lisainfot saab lugeda siit

Naiste laulukirjutajate laagrisse oodatakse nii produtsente, meloodiakirjutajaid kui ka esitajaid. Kokku valitakse laagrisse 15 osalejat, kes jaotatakse 3-liikmelisteks tiimideks. Laagris osaluse maksumus on 100 eurot.

Kandideerida saab kuni 8. jaanuarini, tÀites taotluse siin

shesaid.so on 2014. aastal loodud rahvusvaheline muusikatööstuses tegutsevate naiste vĂ”rgustik peakontoritega Los Angeleses ja Londonis ning ĂŒle 15 haruga erinevates riikides, sh Eestis.

Naiste laulukirjutajate laagri toimumist toetab Eesti Fonogrammitootjate Ühing.

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.