EESTI ESIMENE NAISTELE SUUNATUD LAULUKIRJUTAJATE LAAGER OOTAB OSALEJAID

Music Estonia laulukirjutajate laager 2018 (foto: Linda Liis Eek)

Tuleva aasta veebruaris toimub Eestis esmakordselt naistele suunatud laulukirjutajate laager. Algatuse korraldajateks on rahvusvahelises muusikatööstuses tegutsevaid naisi ühendava võrgustiku shesaid.so Eesti haru ja muusikaettevõtluse arendusorganisatsioon Music Estonia. Välismentoritena osalevad laagris tunnustatud USA ja Rootsi produtsendid ning laulukirjutajad.

Tallinnas Downtown stuudios 27.–28. veebruaril toimuva laagri eesmärgiks on toetada kodumaise muusikaturu mitmekülgset ja võrdõiguslikku arengut, edendada rahvusvahelist koostööd ning tutvustada tänaste staaride kõrval ka tulevikutegijaid.

Music Estonia välisprojektide juhi Martiina Putniku sõnul on laagri üheks eesmärgiks toetada ja esile tõsta naissoost produtsente: “Tehniliselt nõudlikemas rollides nagu salvestajad, miksijad, masterdajad ja produtsendid näeb meie kohalikus muusikatööstuses väga vähe naisi. Seetõttu pälvivad ka vastava valdkonna aasta-auhindu ja nendega kaasnevat tähelepanu valdavalt mehed. Soovime julgustada naisi oma annet ja ideid nähtavale tooma ja arendama, eeskujuks meie laagri välismentorid, kes on toonud hulga uut ja värsket saundi seni valdavalt meeste mängumaale.“

Üle veebi osalevate mentoritena on laagrisse kaasatud viis tunnustatud naissoost välisprodutsenti, kes on teinud koostööd nii nimekate Rootsi popartistidega kui ka ülemaailmsete legendidega. USA-st osalevad produtsent Shungudzo Kuyimba, kelle kaaslusel valminud lugusid on esitanud teiste seas Little Mix, Jessie Ware ja Yuna, muusik, laulukirjutaja ja produtsent Vanessa Silberman, kes on töötanud ka David Bowie produtsendi Tony Visconti stuudioinsenerina ning Eesti päritolu New Yorgis tegutsev Ms Madli, kes on muuhulgas Anetti albumi “Morning After” kaasprodutsent. Rootsi popitööstust esindavad Selen Özan, kes on produtseerinud hitte artistidele nagu Miriam Bryant ja Veronica Maggio ning R&B produtsent ja laulukirjutaja Mona Koshoi, kes on oma erialaseid oskusi lihvinud koostöös superprodutsentidega Carl Falk (Ariana Grande, Nicki Minaj) ja Sidney Swift (Beyoncé).

Lisainfot saab lugeda siit

Naiste laulukirjutajate laagrisse oodatakse nii produtsente, meloodiakirjutajaid kui ka esitajaid. Kokku valitakse laagrisse 15 osalejat, kes jaotatakse 3-liikmelisteks tiimideks. Laagris osaluse maksumus on 100 eurot.

Kandideerida saab kuni 8. jaanuarini, täites taotluse siin

shesaid.so on 2014. aastal loodud rahvusvaheline muusikatööstuses tegutsevate naiste võrgustik peakontoritega Los Angeleses ja Londonis ning üle 15 haruga erinevates riikides, sh Eestis.

Naiste laulukirjutajate laagri toimumist toetab Eesti Fonogrammitootjate Ühing.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.