JALMAR VABARNA JA MARIANNE LEIBUR ANDSID VÄLJA ÜHISE LAULU “ÕHTU ILU”

Foto: Silver Tõnisson

Tuntud folkmuusik Jalmar Vabarna ning hinnatud jazzlaulja Marianne Leibur üllatasid muusikasõpru ühise looga “Õhtu ilu”. See Audrust pärit rahvalaul on kitarristi ja laululooja Jalmar Vabarna kevadel ilmuva sooloalbumi esimene singel.

“Ootamatult sai minu sooloplaadi esimesest loost hoopis duett,” räägib laulu autor Jalmar Vabarna. “Ma salvestasin detsembri alguses mitu soololugu ning tahtsin nad kõik koos selle lauluga välja anda, kuid sain aru, et Marianne kaasamine ei luba tähelepanu hajutada, sest tegemist on täiesti unikaalse ja suurepärase lauljaga ning mul on nii hea meel, et ta kampa lõi,” kirjeldab Vabarna. “Ma mõtlesin juba mitu aastat tagasi, et tahaks mõne lauljaga oma tulevase albumi kontekstis koostööd teha, kuid seda õiget pole teele sattunud. Õnneks nüüd sattus,” avab Vabarna koostöö tausta.

“Selle loo taasavastasin ma täiesti juhuslikult. Olin just vahetult ühele kolleegile nõu andnud, et ta võiks ühe rahvalaulu seade teha. Ja kohe peale seda, mingi koristamise käigus, leidsin keldrist Ülo Tedre ja Veljo Tormise koostatud raamatu “Uus regilaulik”, mis oli õpingute ajal igal pärimusmuusikul alati taskus, ning avasin selle juhuslikult just selle loo kohapealt. Ma teadsin seda lugu varem ka aga see hetk tõi kõik otsad kokku ja mõtlesin, et appi, kui ilus laul see on. Võtsin kitarri ja seade sündis loetud minutitega,” kirjeldab Jalmar loo sündi.

“Kui Jalmar mulle helistas, olin loomulikult positiivselt üllatunud. Jalmari looming on mulle alati korda läinud ning võtsin rõõmuga koostööpakkumise vastu,” räägib Marianne Leibur. “Minu jaoks on pärimusmuusikal ja emakeelel sügav jõud ja tähendus ning ma hindan väga, kui lugu on loodud kandes ka emotsionaalset väärtust. Jalmari seade peegeldab just kõike seda, mis mulle muusikas meeldib,” kirjeldab lugu Marianne Leibur.

“Õhtu ilu” saad kuulata oma meeliskanalist SIIT.

Vaata ka videot siit:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.