📊 MUUSIKAPLANEEDI TOP 10 | MERI VS MERIT – KELLELE KUULUB ESIKOHT?

MERI ja Merit MĂ€nniste

MuusikaPlaneedi iganĂ€dalase edetabeli tippu hÀÀletati kolmandat nĂ€dalat jĂ€rjest uus artist MERI ehk Meriliis Sakk, singliga “Get Going”, mis kogus 20,29% hÀÀltest.

“Lugu sai alguse sellest, kui ma olin ĂŒhel hetkel omadega kuskil vĂ€ga tumedas kohas. Mida aeg edasi, seda rohkem ma paranesin ja hakkasin asju nĂ€gema positiivsemalt. Sealt tuligi selle laulu inspiratsioon. Alati asjad lahenevad ja leiavad lahenduse,” kommenteeris MERI singli “Get Going” kohta, mille autorid on Meriliis Sakk, Martin Kivi ja Allan Triik. “Video alguses olengi lagunenud, katkises majas. Mille filmisime ĂŒles Laitses. See tĂ”lgendab seda pimedust, kurbust mis too hetk oli. Kuna ma ise olen vĂ€ga suur looduse armastaja, siis mĂ”tlesingi siduda seda videot loodusega. Loodus on alati mĂ”junud rahustavalt ja hea koht kuhu pĂ”geneda ĂŒmbritsevast mĂŒrast. Ehk siis tĂ”lgendab liikumist paremasse kohta. Eesti loodus on vapustavalt ilus. Seega otsustasime filmida Kakerdaja rabas samuti mĂ”ned vĂ”tted. Mida edasi video lĂ€heb, seda helgemaks ĂŒmbritsev muutub. LĂ”puks lĂ”ppeb lugu mere ÀÀres pĂ€ikeseloojanguga, mida ma alati imetlenud olen.”

Meie pingerea teisele kohale platseerus Merit MĂ€nniste vĂ€rske singel “Õhulossimees”, mille originaalversiooni “Castles in the Air” salvestas ameeriklane Don McLean aastal 1970. Merit rÀÀkis raadiole Elmar antud intervjuus, et ta sattus kuulama ansambli Celtic Thunder kontserti, kus seda lugu esitati. Pala eestikeelsed sĂ”nad kirjutas Anneliis KĂ”iv, kitarridel musitseerivad Meriti bĂ€ndikaaslased MĂ€nniste PerebĂ€ndist MĂ€rten ja Kaupo.

Kolmanda ja neljandana saavad edasi popdiiva Anne Veski singlid “NĂŒĂŒd” ja “ImevÀÀrne aeg” ning viiendaks platseerus telesaatest “Eesti otsib superstaari” tuttavaks saanud Carlos Ukareda omakirjutatud laul “Coming Home”.


MuusikaPlaneedi TOP 10 #274 (27. oktoober):

1 (1) [4] MERI “Get Going” (20.29%)
2 UUS [1] Merit MĂ€nniste “Õhulossimees” (17.14%)
3 (2) [17] Anne Veski “NĂŒĂŒd” (14.86%)
4 (3) [46] Anne Veski “ImevÀÀrne aeg” (12.86%)
5 (5) [3] Carlos Ukareda “Coming Home” (9.14%)

6 (4) [2] Merilin MĂ€lk “TĂ”useb tuul” (7.71%)
7 UUS [1] Sadamasild “LĂ€hen” (6.57%)
8 UUS [1] raha.pesu.karud “hei luud” (5.43%)
9 UUS [1] Leslie Da Bass “KĂ”larid” (3.14%)
10 UUS [1] Uku Suviste “Torman tulle” (2.86%)

HÀÀli: 350 (aitÀh!)

Nagu reeglid ette nĂ€evad, pÀÀsevad edasi vaid esiviisikusse hÀÀletatud laulud. Neid asuvad nĂŒĂŒd rĂŒndama viis uustulnukat:

∙ Ariadne “Running Without You”
∙ Cityflash “On the Floor”
∙ Differ “Hullumeelne loom”
∙ NOËP x CHINCHILLA “On My Way”
∙ Number Ö “13”

VĂ€rske gallup ootab hÀÀli lehe paremas servas (mobiiliversiooni puhul lehe allosas) ja lĂ€heb lukku pĂŒhapĂ€eval, 1. novembril kell 23.59. Tuld! đŸ”„

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.