TÄNA JAZZKAAREL: HANNA-LIINA VÕSA PEREKONTSERT, LIISI KOIKSON, SOOÄÄR-YARALYAN-OUNASKARI, NOËP JA SIIM AIMLA FUNK BAND

Jazzkaare teise päeva juhatab sisse Hanna-Liina Võsa perekontsert “Kribeli-krabeli-pumps!” algusega kell 12.00 Vabal Laval. Meeleolukas perekontsert pakub sooja äratundmisrõõmu kõikidele lastevanematele ja kaasalaulmis- ja tantsimislusti pere noorematele – kõlavad lood tuntud muusikalidest, ETV lastesaadetest ning “Miki merehädas” plaadilt.

Seejärel teeb Liisi Koikson tagasivaatava kummarduse debüütalbumi “Väike järv” saamisloole. Sel aastal täitub “Väikese järve” ilmumisest ja esitluskontsertidest Jazzkaarel 15 aastat. Tähistamaks olulist verstaposti, kõlavad albumi lood uues koosseisus, uuel kujul ja uues ajas. Kontsert toimub kell 16.00 Vabal Laval.

Päeva jätkab showcase-kontsert, kus astuvad üles Peedu Kass ja Theodor Sink ning The Free Musketeers. Peedu Kass kontrabassil ja Theodor Sink tšellol on duo, kes elab oma rütmis. See ei ole jazz. See ei ole klassika. See on kammerlik ja kirglik. See oleks nagu mäng, aga tegelikult võtab südame. Neliku The Free Musketeers muusikas on neli põhilist koostisosa: Mingo Rajandi kui hea soojusjuht ja tervistavalt mürgine algaine, Ekke Västrik, kelle ajus toimuvad sünapsite ühendused vääriksid David Lynchi lühifilmi, Ahto Abner, kelle trummimängus on tunda nii vedela lämmastiku kui ka tuumareaktsioonide mõju, ning Jan Kaus, kelle kohta on raske öelda, millal on ta vedelas, millal tahkes ja millal gaasilises olekus. Showcase-kontsert leiab aset Fotografiska Tallinnas algusega kell 18.00.

Õhtupimeduse saabudes täidab Fotografiska Tallinna meloodilise jazziga hinnatud trio Sooäär/ Yaralyan/ Ounaskari. Kell 21.00 tuleb esitamisele koosseisu uus album “Goodbye July”, mis avaldati maineka Saksa plaadifirma O-Tone Music alt.

Kell 23.00 vallutab Vaba Lava armastatud pop-muusik NOËP, kes on kinnitanud oma mainet ka kaasahaarava
live-artistina ning koos kitarrist Jaan-Eerik Aardamiga pakuvad nad meeldejääva kontserdi ka Jazzkaare kuulajatele. Õhtu saab olema eriline, sest eksklusiivselt kõlab akustiline kontsert, mis on laseb eriliselt kõlada laulutekstidel ning ilusatel meloodiatel, kuid on ikka NOËPile omase energiaga.

Päeva lõpetavad funk-rütmid Fotografiska Tallinnas. Kell 00.30 tervitab jazzifänne Siim Aimla Funk Band, mille tantsima kutsuvale helipaletile lisavad värvi puhkpillid ning hingestatust kodumaise “sinisilmse souli” saadiku Kristi Raiase ehk Rita Ray külalisvokaal.

Muusikaelamused jõuavad ka Tartusse. Heino Elleri Muusikakoolis esineb Norra populaarseim jazzvokalist Silje Nergaard hinnatud pianisti Espen Bergiga. Lauljatar tähistab oma 30. loomingulist tegevusaastat esitades armastatumaid palasid uutes versioonides. Kontsert algab kell 18.00.

31. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 9.-15. oktoobrini 2020 üle Eesti ja 3. novembril Alexela Kontserdimajas. Programmiga tutvu festivali kodulehel.

Jazzkaare tegemistel hoia silma peal ka Facebookis ja Instagramis.

Kava 10. oktoobril:

12:00 Vaba Lava: Hanna-Liina Võsa perekontsert “Kribeli-krabeli-pumps!”

16.00 Vaba Lava: Liisi Koikson “Väike järv”

18.00 Fotografiska Tallinn: showcase-kontsert Peedu Kass ja Theodor Sink, The Free Musketeers

21.00 Fotografiska Tallinn: Sooäär/Yaralyan/Ounaskari

23.00 Vaba Lava: NOËP

23.59 Fotografiska Tallinn: Siim Aimla Funk Band

Festivalil Jazzkaar 2020 põhiprogramm:

“Antarktika 200” Raun Juurikas, Arve Henriksen (Norra), Brian Quinn (Šveits) & Veronika Portsmuthi Kooriakadeemia kammerkoor; Anett; Dee Dee Bridgewater (USA) & Estonian Dream Big Band; Hanna-Liina Võsa; Niklas Paschburg (Saksamaa); NOËP; Ivi Rausi & Laura Põldvere; Jason Hunter Group (Eesti); JT Conception; Kadri Voorand Chamber Music Ensemble; Liisi Koikson; Peedu Kass-Theodor Sink; Raul Ukareda; Ramuel Tafenau; Rita Ray; Siim Aimla Funk Band; Silje Nergaard & Espen Berg; Sooäär-Yaralyan-Ounaskari (Eesti-Soome); The Free Musketeers; Vaiko Eplik & Kristjan Randalu ning paljud teised!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.