ASI AMETLIK! JAAGUP TUISK PIKENDAB UUE SINGLIGA EESTI SUVE!

Jaagup Tuisk avaldas täna, 9. oktoobril kuuma ja seksika uue singli “Bachata”. Tänavu jõuliselt muusikataevasse lennanud Jaagupi sõnul aitab lugu suvesoojust ja kirge hoida südames ka jahedamatel sügiskuudel. Loo video filmis legendaarne režissöör Hindrek “Masa” Maasik.

Käesoleval aastal sirutas Jaagup Tuisk, Eesti üks andekamaid noori lauljaid, oma tiibu ning tõestas end ühe mitmekülgse ja põneva popartistina.

Veebruaris võlus Jaagup kümneid tuhandeid televaatajaid Eesti Laulu konkursil oma imeilusa looga “Beautiful Lie”. Tema etteaste lummas nii publikut kui ka žüriid ning Jaagup viis koju auväärt 2. koha. Suvehitiks omakorda, kujunes vahetult enne jaanipäeva ilmunud singel “miinusprojekt”.

“Algselt käisin välja idee kirjutada bachata-st loo naljana ühel aiapeol – et “oh, mõelge kui pull see oleks”. Laulsin siis kohe esimese viisiga, mis pähe tuli: “Bachata, nii ulalala”… ja kui sõbrad siis seda viisi veel terve õhtu läbi laulsid, mõistsin, et vist on päris catchy! Seega võtsin telefoni välja, salvestasin seal samas peol esimesed viisi ideed ning järgmine päev kodus hakkasin oma stuudios lugu produtseerima. Seega sõpradega naljatlemisest sündis midagi spontaanset ning kõiki kõnetavat ning usun, et see kajastub positiivses võtmes ka loos endas,” selgitab Jaagup loo sünnilugu.

Uut singlit ei produtseerinud Jaagup siiski üksinda: “Sain ükshetk Zevakiniga kokku. Mängisime üksteisele oma erinevaid uusi lugusid, sealhulgas ka minu bachata biiti, mis oli siis veel ilma sõnadeta (seega Andrei ei aimanud bachata-st midagi). Zevakinit kohe see muusika kõnetas, järelikult tal ikka see veres on. Temaga koos võtsime loo uuesti käsile ja ühendasime jõud – Zevakini elektroonilise ning minu akustilise produtseerimisoskuse sümbioosis antud lugu tegelikult oma praeguse vibe’i saavutaski. Mõtlen isegi, et lahedas mõttes irooniline, et just temaga lõpuks “Bachata” koos tegime.”

Omaette väljakutse oli kuumale ladina rütmides loole lüürika kirjutamine, mis tipnes korraliku uurimustööga: “Üks suur väljakutse eesti keeles kirjutades, on leida õige kõnepruuk, et lüürika ei kõlaks klišeelikult ja tunduks huvitav. Seeläbi jõudsingi ideeni, et loo troopilisemaks ja huvitavamaks tegemiseks, oleks vinge kasutada lüürikas erinevaid troopilisi kohti (Puerto Rico, Argentiina, Las Vegas) ning lisada vürtsi erinevate hispaaniakeelsete väljenditega. Ega ma ausalt öeldes selles keeles ise väga kogenud ei ole, seepärast tegin ka põhjalikku uurimistööd ja helistasin keeles pädevaid tuttavaid läbi ning lõpuks leidsin kõik õiged ja sobilikud riimid/fraasid.”

Jaagup Tuisu uus singel “Bachata” on tänasest leitav kõikidest muusika voogedastuskanalitest.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.