KLASSIKARAADIO JA RAADIO 4 KUTSUVAD VIKTORIINIGA MUUSIKAPÄEVA TÄHISTAMA

Klassikaraadio korraldab rahvusvahelisel muusikapäeval 1. oktoobril traditsioonilise e-viktoriini. Sel aastal saab mälumängu kaasa teha nii eesti kui ka vene keeles, sest lisaks Klassikaraadiole on viktoriin avatud ka Raadio 4 kodulehel.

Muusikapäeva viktoriin algas Klassikaraadio lehel eestikeelsena ja Raadio 4 kodulehel venekeelsena neljapäeval, 1. oktoobril kell 7 ja lõpeb reedel, 2. oktoobril kell 10.

👉 Viktoriin eestikeelsena 
👉 Viktoriin venekeelsena

Muusikasõbrad saavad end tänavu proovile panna kahes mälumängus – lisaks traditsioonilisele muusikapäeva viktoriinile on eraldi mäng pühendatud ka Ludwing van Beethoveni 250. aastapäevale. Mõlemas viktoriinis on kümme vastusevariantidega küsimust, nii klassika, džässi kui ka popmuusika vallast. Klassikaraadio kutsub proovile end panema mõlemas viktoriinis ning julgustab vastuseid saatma ka juhul, kui kõikides vastustes kindel ei ole.

Viktoriini küsimused on koostanud Klassikaraadio toimetajad, Raadio 2 muusikajuht Erik Morna ja ERSO peadirigent Olari Elts. Muusikapäeva viktoriinist teeb kokkuvõtte ja selgitab välja auhinnasaajad Klassikaraadio kultuurimagasin “Delta” reedel kell 13.05.

Muusikapäeva viktoriini vastajatele on auhinnad välja pannud ajakiri Muusika, Arvo Pärdi Keskus, Collegium Musicale, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Interpreetide Liit, Eesti Kontsert, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdi- ja etenduskeskus, Eesti Noorsooteater, Eesti Rahvusmeeskoor, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Jazzkaar, Müürileht, Paide Muusika- ja Teatrimaja, Rahvusooper Estonia, Teater.Muusika.Kino, Teater Vanemuine, Veljo Tormise Virtuaalkeskus, Vene Teater, Vox Clamantis ning Eesti Rahvusringhääling, Klassikaraadio ja Raadio 4. Viktoriinile on õla alla pannud Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond Eestis.

Viktoriiniga on Klassikaraadio muusikapäeva tähistanud juba aastaid. Eelmisel aastal oli muusikapäeva e-viktoriinil 2027 osalejat, osa võtsid igas vanuses muusikasõbrad üle Eesti ning viktoriini lahendati ka ühiselt, sh koolides terve klassiga. Sel aastal toimub viktoriin esmakordselt ka vene keeles, seda koostöös Raadio 4-ga.

Rahvusvahelise muusikapäeva puhul pakuvad ERRi kanalid mitmeid kontsert-ülekandeid, sh vahendavad ETV ja Klassikaraadio rahvusvahelise muusikapäeva galat. Ülekannete info leiab siit

Head rahvusvahelist muusikapäeva!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.