HORROR DANCE SQUADIL ON KÕRINI ÜKSKÕIKSUSEST

Pikk ootamine on läbi. Horror Dance Squadi kauaoodatud uus album “No Flag Will Fly Forever” on nüüd kuulatav kõikidel suurematel voogedastusplatvormidel. Põimitud bändile omasesse metalcore ja punkmuusika segusse, toob Eesti metal skeene särav täht kuulajani ühe hümni teise järel.

“See album on meie kõige ambitsioonikam teos siiani,” rõhutab laulja Karl Mesipuu. “See on meie kõige põhjalikum nägemus sellest muusikastiilist, mis me oleme enda jaoks loonud ning mis hõlmab endas meie endi väärtushinnanguid ja üldist bändi hinge. Lüüriliselt, emotsionaalselt ja muusikaliselt on see kõige ausam asi, mida muusikas teinud olen. Album sündis puhtalt sellest, et tegime seda mida kõik armastame. See on Horror Dance Squad oma parimas võtmes – tegime palju tööd, panime ennast proovile lookirjutajatena, et kirjutada kõige paremad lood, mida suudame.” Kitarrist Indrek Ulp lisab: “Me tahtsime kirjutada muusikat, mida me ise naudiksime kui oleksime lava ees. Kõik lood läbisid mitmeid ümberkirjutamise faase enne kui nad oma lõpliku vormi leidsid ja oma praeguse kuju saavutasid.”

“Lüürikast rääkides,” selgitab laulja Ian Karell, “”No Flag Will Fly Forever” on kollektsioon lugusid, mis tegelevad inimkonna arenguga seotud igaveste teemadega. Ühelt poolt teemad, mis mõjutavad meid kõiki – alates kliimamuutustest, rassismist, rahvuslusest ja fašistlike ideoloogiate tõusust üle maailma ja teisalt teemad, mis tegelevad meie personaalsete kogemustega, spirituaalse ja psühholoogilise arenguga ja suhete tervisega. See album on retk läbi inimlikkuse läbi selle kuidas me ise igapäevaelu kogeme.”

Horror Dance Squadi lood on alati igapäevaelu teemadel kätt pulsil hoidnud ja bänd töötab pidevalt selle suunas, et edastada positiivsuse, lootuse ja ühtsuse sõnumit – isegi siis kui olukord on tume. “Albumi pealkiri lähtub ideest, et inimkonna arengus on väheseid asju, mis püsivad konstantsena,” selgitab Ian. “Riigipiirid muutuvad, raha muutub, keeled muutuvad, reeglid muutuvad, religioonid muutuvad, lipud muutuvad – aga me oleme endiselt inimesed. Ja inimestena me oleme rohkem sarnased sisemiselt kui oleme seda väliselt.”

Trummar Henri Kuusk võtab sisu kokku: “See album puudutab teemasid, millele ma tunnen, et inimesed võiks rohkem tähelepanu pöörata. Kogu albumi kirjutamise protsess on aidanud mul endal ületada raskeid personaalseid katsumusi. Üldiselt, mul on tunne, et ma ei arenenud mitte ainult trummarina vaid ka paremaks inimeseks.”

“Albumi kirjutamine võttis aega üle kahe aasta,” lisab kitarrist Mikk Peetrimägi. “Kõik lood lindistati Tallinnas ning kasutasime kohaliku produtsendi Sander Sadami abi. Pärast seda liikus album miksimisele Los Angelesse, kus Cody Stewart (bändist The Browning) lugudele lõppviimistluse tegi. Kogu protsess oli meie jaoks massiivne ettevõtmine nii tehniliselt kui ka loominguliselt.”

Koos albumi väljaandmisega avalikustab bänd muusikavideo nende uusimale singlile “Burn This Place Down”. See lugu on inspireeritud Melania Trumpi kurikuulsast jakist, kus oli kiri “I really don’t care, do you?” (tõlgituna Ma tõesti ei hooli, kas sa?). Lugu räägib apaatsetest maailmajuhtidest, kes on rohkem hõivatud omaenese personaalse ahnusega selle asemel, et hoolida ja juhtida kaastundlikult.

“See on meie suurim ja ambitsioonikam video siiani,” jagab Henri Kuusk. “Meil oli võtteplatsil üle kaheksakümne inimese – statistid, meeskond, bänd. Lisaks tulekahurid, tantsijad, tuleskulptuurid ja tulepuhuja – see oli võimas võttepäev, mis jääb meelde pikaks ajaks”.

Vaata videot:


Albumit “No Flag Will Fly Forever” saab kuulata Spotifyst või teistest voogedastusplatvormidest.


Ja kui sulle meeldib, mida sa kuuled, siis osta pilet 31. oktoobril Von Krahlis toimuvale albumi esitluskontserdile. Piletid on saadaval Ticketeri lehel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.