APOLLO TOP 15 | DAGÖ KÜTAB EDASI!

Suvekuudel juhtisid Apollo poeketi albumimüügitabelit vaid 3 erinevat teost – ansambli Palderjan lauludega duubelplaat Eesti Kullafondi sarjast, Jaak Joala kaksikplaat “Naerata” ja Dagö helikandja “Küte”. Neist viimane on liidrikohal ka värskelt avaldatud nimekirjas.

Dagö seitsmes album “Küte” nägi ilmavalgust maikuus ning on valitsenud Apollo tabelit viiel korral. Plaadile “Küte” mahutati kaksteist laulu, avapalaks esimese singlina ilmunud “Tantsi mu poole”. Ansamblisse Dagö kuuluvad: Lauri Saatpalu (laul), Peeter Rebane (kitarrid, bass), Kristjan Priks (trummid), Henno Kelp (bass) ja Tarvi Kull (klahvpillid).

Legendaarse Jaak Joala (1950-2014) juunis avaldatud kaksikplaadile kuulub Apollo tabelis sel korral teine positsioon. Helikandjalt saab nautida lausa 45 laulu – CD-l “Naerata” on 21 ja plaadil “Põhjanael”, kus ainult Eesti heliloojate looming, 24 lugu. Kui “Naerata” on tempokas ning rokilik, siis “Põhjanael” koostati peamiselt lüürilistest lauludest, et esile tuua Jaaku võrratu romantikuna, kommenteeris muusikakogumiku koostaja Olavi Pihlamägi. 

Eelmise nädala teiselt astmelt langes kolmandaks eelmisel reedel 85. sünnipäeva tähistanud helilooja Arvo Pärdi suvel ilmunud singel “Ukuaru valss”, mille andis välja Arvo Pärdi Keskus. Teost esitab klaveril helilooja ise. 

Kuula värske tabeli võiduplaadilt “Küte” lugu pealkirjaga “Nastja”:


Apollo TOP 15 (18. september):

1 Dagö – Küte
2 Jaak Joala – Naerata [2CD]
3 Arvo Pärt – Ukuaru valss
4 BTS – Map of the Soul: 7 – The Journey (Selfie Version)
5 Trad.Attack! – Make Your Move
6 Kristjan Järvi – Nordic Escapes
7 Helin-Mari Arder – Must
8 Metallica & San Francisco Symphony – S&M2 [2CD]
9 Trad.Attack! – Make Your Move [LP]
10 Eesti lastelaulud – Eesti Kullafond [2CD]
11 Laste muinasjutud (loevad Salme Reek, Ines Aru, Velda Otsus jt) – Eesti Kullafond [3CD]
12 Lady Gaga – Chromatica
13 Onu Remuse jutud ja laulud (loeb Tõnu Aav, laulavad Lasteekraani Muusikastuudio lapsed) – Eesti Kullafond [3CD]
14 Õhtujutud (loevad Salme Reek, Ita Ever, Jüri Krjukov) – Eesti Kullafond [3CD]
15 Gipsy Kings – The Very Best Of 

Edetabel on koostatud Apollo kaupluste ja e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 11.-17. september.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.