TARTU BLUUSIKITARRIST ESITLEB PLAATI TALLINNAS JA PÄRNUS

Andres Roots (foto: Kiur Kaasik)

Tartu bluusikitarrist Andres Roots esitleb sel nädalal uut plaati “Tartu Lockdown” kolmapäeval Tallinna plaadipoes Terminal ja reedel Pärnu klubis Alibi – CD ilmus reedel ning samal päeval toimus ka esimene esitluskontsert Tartu Linnaraamatukogu rõdul.

Värske album sisaldab eriolukorra ajal märtsis, aprillis ja mais tehtud kodusalvestusi, mis ilmusid kevadel digitaalsete EP-dena “House Arrest”, “House Arrest 2” ja “House Arrest 3”. Täna räägib Roots plaadist lähemalt Klassikaraadio saates Delta ja neljapäeval Soome raadio Roll FM saates Sitä sun tätä, mida juhib legendaarne rockifotograaf ja –kujundaja Risto Vuorimies.

“Tartu Lockdowni” saateteksti on kirjutanud briti kriitik Norman Darwen, kes 1980ndatest peale on varustanud kaassõnaga kümneid bluusiplaate Elmore Jamesist ja Howlin’ Wolfist Buddy Guy ja Otis Grandini ning teeb hetkel kaastööd ajakirjadele Blues & Rhythm, Blues in Britain, Blues Matters, RnR ja Blues in the South Suurbritannias, Bluesnews Norras ja Twoj Blues Poolas.

“Üks positiivne asi, mis COVID-19 pandeemiaga kaasnes, on sellel CD-l olev muusika,” kirjutab Darwen. “Nagu paljud parimad bluusid, on needki lood sündinud vastusena konkreetsele olukorrale, millest nad aga kõrgemale tõusevad. See on üdini nauditav, mõtestatud ja mõtlemapanev muusika, ükskõik kuidas või millal seda kuulata.”

CD kujunduses kasutatud fotod tegi Kiur Kaasik Tartu 2024 koroona-aegse videoprojekti “Kevad 2020” raames, mille käigus jäädvustati kümne Tartu ja Lõuna-Eesti kultuuritegelase toimetusi koduses isolatsioonis. Albumi ning algsed EP-d kujundas Tartu kunstnik Siret Roots ja masteringi tegi Asko-Romé Altsoo.

Albumi “Tartu Lockdown” esitluskontsert Tartu Linnaraamatukogu rõdul:


Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.