UUE MAAILMA TÄNAVAFESTIVAL PAKUB ESMAKORDSELT LASTELE JA NOORTELE HUVIRINGIDE TÖÖTUBASID

Uue Maailma Tänavafestival, mis on üks esimesi kogukonnafestivale, toimub sel aastal 5.-6. septembril Uue Maailma rajoonis juba 14. korda! Vabatahtlikest koosnev meeskond toob kaheks päevaks Uue Maailma tänavatele muusika, kodukohvikud, laada, tänavatoidu ja imeliste tänavaartistide etteasted. Sel aastal on festivali põhifookuses lapsed ja nende turvaline liikumine tänavatel. Ühtlasi tähtsustatakse ka noorte keskkonna- ja ettevõtlusteemade teadlikkuse tõstmist.

Laste- ja noortealal on keskkonnahariduslike tegevustega esindatud Eesti Pandipakend, Eesti Loodusmuuseum, Loodushariduskeskus Selgesiht, Põhjala Tehas ning Keskkonnaamet keskkonnabussiga. Huvilised saavad teada nii pandipakendite teekonnast, taaskasutusest, jäätmemajandusest kui ka prügi sorteerimisest.

Esmakordselt on festivali laste- ja noortealal huviringide mess, kus erinevad Tallinna huviringid tutvustavad oma tegemisi läbi lavaliste etteastete ja töötubade. Eesmärk on näidata noortele erinevaid hobisid ja lõbusaid vaba aja veetmise võimalusi, mis ühtlasi avardavad silmaringi. Samuti on võimalik tunnetada erinevaid sporditegevusi.
“Kõigile meeldib jäähoki, mõned lihtsalt ei tea seda veel,” lausus hokiklubi Tornaado eestvedaja Robert Kallion.

Igal täistunnil kella ühest neljani toimuvad tänavaartistide etteasted, mis on igal aastal võlunud nii suuremaid kui ka väiksemaid külastajaid. Näha saab tuleetendusi, akrobaatikat ja tsirkust! Üles astuvad Kaisa Ling Thing, VOTTAC, Big Wolf, Krista Palm Art.

Pealaval esinevad 12 bändi, kes pakuvad suurepärast muusikaelamust mõlemaks päevaks – Mia Piir, Sandra Eowyn Karu, Rändaja, Von Dorpat, Roses for Mark, Duo Traat, Ulla Mängli, Leana & Hartwin, Jelly Rue, Telly Addicts, Neon Fir. Esinejate seas leidub nii tuntumaid nägusid, kui ka veel avastamist ootavaid ägedaid artiste, keda on suurepärane nautida hommikukohvi kõrvale, kuulata südamevaluga, või kelle saatel jalad villi tantsida.

Laval astuvad üles ka Miljardid, kelle esinemist saab näha 5. septembril kell 20.00 pealaval. Miljardite bändi liikme Marten Kuninga sõnul on Uue Maailma Tänavafestival hea ja sõbraliku atmosfääriga. “Olen nii mõnelgi Uue Maailma festivalil käinud ja mulle on alati väga meeldinud seal, et see on selline mõnusa rahva koht,” sõnas Kuningas.

Vabatahtlikud korraldajad paluvad inimestel anda projektile hoogu Hooandja ühisrahastusplatvormil, et festival saaks edukalt toimuda.


Uue Maailma Tänavafestival on üks esimesi kogukonnafestivale, mis tegutseb jätkusuutlikult juba 14 aastat. Festivali korraldab Tänavafestival MTÜ, Raido Jaan Rei eestvedamisel ning vabatahtlike meeskonnaga.

Tänavafestivali eesmärgiks on kogukonna tugevdamine ühiste ettevõtmiste läbi, parandamaks linnaelanike elukeskkonda ning ühtsustunnet ja pakkuda igas vanusegrupis külastajatele vahvat meelelahutust tasuta, et ka vähekindlustatud pered saaksid osa ühtsustundest kogukonnas, toetades oma kohaloluga seeläbi kohalikke artiste ja ettevõtjaid muretult.

Tänavafestivalile on õla alla pannud Tallinna Kesklinna Valitsus, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet, Kingivabrik

Täpsem info ja ajakavad on leitavad festivali Facebooki ürituse alt.

Festivali ametlik teemaviide on #tänavafestival

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.