EVESTUS LAHKUS OMA “LIIGA NORMAALSE” LONDONI PLAADIFIRMA ALT NING TAASAVALDAB OMA SINGLEID

Foto: Grete Stitch Laus

Alates tänasest on taas striimitav Evestuse versioon Tears for Fears’i hitist “Mad World”, mille laulis veelgi kuulsamaks Gary Jules filmile “Donnie Darko”.

Loost on tehtud sadu kavereid, kuid Evestuse versioon on unikaalne. “Vaatasin ja kuulasin läbi mitukümmend YouTube’i lehekülge erinevaid versioone sellest loost kuni olin kindel, et minu nägemust seal ei olnud. Kui mingist loost kaver teha, siis tuleks lugu siiski mingi uudse nurga alt näidata, mitte proovida täpselt samamoodi esitada nagu originaalis,” kommenteeris Ott Evestus, ansambli Evestus asutaja ja eestvedaja. “Lugu on tehtud koostöös legendaarse industriaalansambli Skinny Puppy (USA) kitarristi Matthew Setzer’iga, kellega sai tutvutud paar aastat varem pärast Skinny Puppy Helsinki kontserti ja sellele järgnenud paaripäevase koos suvitamisega Evestuse rannamajas Eestis. Kaveri idee sündiski just siis.”

Lugu sai esmakordselt avaldatud eelmisel aasta kevadel bändi EP-l “Post 18 Depression”, mis tuli välja Londonis baseeruva Syndicol Music plaadifirma alt. Pärast koomassse langemist jõuludel ja sealt välja tulemist soovis Ott Evestus paljusid asju oma elus muuta ja üheks selleks oli sellesama plaadifirma alt lahkumine, mis tõi kaasa ka Evestuse viimaste reliiside eemaldamise kõigist striimingukanalitest (“Post 18 Depression” EP ja “Heartbeat” videosingel, mille aktivistlik ametlik video on nähtav YouTube’i keskkonnas). “Koostöö Syndicoliga oli väga mugav ja lihtne, aga nende suund oli liiga mainstream, liiga normaalne, pigem indierock suuna poole, kuid Evestus, eriti uus materjal, on palju süngem, kontrastsem ja agressiivsem ning lihtsalt ei sobi kokku leibeli üldise fiiliga,” rääkis Ott Evestus. Nimetatud reliisid on siiski saadaval Evestuse YouTube’i kanalil ja Bandcampi lehel.

Evestus vabandab kõigi fännide ees, kes ei saa hetkel viimaseid väljaandeid oma lemmikplatvormidel striimida, aga kinnitab, et see saab kindlasti varsti lahendatud.

Hetkel valmistab Evestus ette uue albumi “Monster I’ve Become” avaldamist, mis viimase aasta vältimatute sündmuste tõttu on liikunud järgmisesse aastasse, kuid millele on uut videosinglit oodata juba sellel sügisel.

Vaata Evestuse muusikavideot loole “Mad World”:


Lugu Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.