JAZZKAAR TOOB MAAILMA MUUSIKA TARTUSSE JA PÄRNUSSE

Silje Nergaard & Espen Berg (foto: Agnete Brun)

Festival Jazzkaar 2020 rõõmustab jazzifänne tuues maailmamainega artistid 10. ja 11. oktoobril Tartusse ja Pärnusse. Esinevad Norra populaarseim jazzvokalist Silje Nergaard jazzpianist Espen Bergiga, laulja ja näitleja Hanna-Liina Võsa perekontserdiga, elektroonilist klaveriminimalismi viljelev sakslane Niklas Paschburg ning armastatud lauljatar Liisi Koikson.

16 albumit avaldanud vokalist ja helilooja Silje Nergaard esineb hinnatud jazzpianisti Espen Bergiga 10. oktoobril Tartu Heino Elleri Muusikakooli Tubina saalis. Tegu on Norra edukaima jazzlauljaga, kelle 2001. aastal välja antud plaat “At First Light” on Norra läbi aegade enimmüüdud jazzalbum. Eestis esitab lauljatar lugusid maikuus välja antud omanimeliselt kogumikalbumilt, mis on salvestatud koostöös auhinnatud jazzpianisti Espen Bergiga. Koos tervitatakse jazzipublikut oktoobrikuus Tallinnas ja Tartus, esitamisele tulevad Nergaardi parimad palad.

11. oktoobril võõrustab heade mõtete linn kahte kontserti, esinevad Hanna-Liina Võsa ja Saksamaa helilooja ning produtsent Niklas Paschburg. Hanna-Liina Võsa kontsert pakub äratundmisrõõmu lastevanematele ning kaasalaulmis- ja tantsimislusti pere noorematele – kõlavad lood tuntud muusikalidest, ETV lastesaadetest ning “Miki merehädas” plaadilt. Klaveriminimalismi, klassikat ja elektroonilist muusikat üheks tervikuks kokku siduv Niklas Paschburg lubab aga meditatiivset rännakut stiilivälistes sfäärides.

Samal päeval saab Pärnus kuulda Liisi Koiksoni albumi “Väike järv” imearmsa muusika ja sõnumiga laule. 11. oktoobril Pärnu Kontserdimajas tähistab lauljatar 15 aasta möödumist plaadi “Väike järv” ilmumisest ja esitlusest Jazzkaarel. Kontserdil kõlavad armastatud lood uues koosseisus, värsketes seadetes ja uues ajas.

31. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 9.-15. oktoobrini 2020 Tallinnas, Tartus ja Pärnus ja 3. novembril Alexela Kontserdimajas. Uuenenud programmiga tutvu festivali kodulehel. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis.

Jazzkaare tegemistel hoia silma peal Facebookis ja Instagramis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.