SEL NÄDALAVAHETUSEL TOIMUB ESMAKORDSELT SAKUS MEELEOLUKAS FESTIVAL SACK VON SOUND

NOËP ja ÜENSO (foto: Johan Hallimäe)

Festival Sack von Sound toimub juba sel nädalavahetusel 22.-23. augustil ja sedalaadi suurusega üritus toimub Sakus esimest korda. Esinevad armastatud eesti artistid nagu Kadri Voorand, Hendrik Sal-Saller, Maarja ja Raivo Tafenau, Rita Ray, 2 Quick Start, Puuluup, NOËP ja Kristjan Järvi orkestriga. Lisaks on kavas 22. augustil ka DJ Widenski Silent Disco.

Kohalikega teevad tasuta erikontserdi ansambel Puuluup koos Saku Mandoliinide, kooriga Tuljak ja rahvatantsijatega. Tasuta kontserdi annavad ka Clicherik & Mäx, kellel tuli äsja välja menukas lugu “Maakas” koos gameboy tetrisega. Nad olid üllatunud, kui nägid, et Sakus on suuremat sorti festival tulemas: “Terve elu on siin ainult Meie Mehed, Trafficud ja mandoliinid esinenud, kuhu sõpradega nalja pärast läksime. Nüüd on lõpuks ometi esinemas näiteks NOËP, 2 Quick Start, isegi meie ja paljud teised – maru kõva!”

Kadri Voorand esitleb festivalil esmakordset pillikooslust nimega 3D, kus lisaks lauljale ja bassistile Mihkel Mälgandile on kaasatud ka trummar Ahto Abner. “Toome muusikasse mitme loo puhul päris tugevalt soulmuusika tunnetust, seda nii rütmis kui ka helivärvides. Kesksel kohal on siiski mulle tähtsaim komponent – isiklik lugu ja hea emotsioon. Ahto, Mihkel ja mina tunneme teineteist juba pikki aastaid nii inimeste kui muusikutena ja koostöö meie vahel on loomulik ja heakõlaline. Ootan nendega koos lavale astumist juba väga!” lisab Voorand.

Oma koostöökontserti koos orkestriga ÜENSO ootavad ka NOËP ja Kristjan Järvi. “Minu suvi on möödunud paljuski kontsertide taktis. Sel suvel on palju ettevalmistust nõudvaid projekte – kõne all olev kontsert on tõenäoliselt üks aeganõudvamaid,” kommenteerib Andres Kõpper. Ka Kristjan Järvi sõnul on nende omavaheline koostöö eriline: “Paneme kokku repertuaari, mis näitaks NOËPi ja orkestrit teises kuues. Plaanime teha ka uusi töötlusi, et oleks midagi värsket ja uut. Eesmärk omaette on ka see, et orkestril laval oleks eesmärk.”

Festivali Sack von Sound korraldab Saku Valla Kultuurikeskus ning eesmärk on tuua Sakku hea programm ning luua mõnus festivalimeeleolu. “Meie eesmärk oli pakkuda palju head muusikat publiku jaoks väga headel tingimustel ning kindlasti ka kvaliteetselt. Hea meel on kaasata kohalikke noortebände ning esinejaid programmi. Kuna kultuurikorralduse valdkonnas on olukord muutuv, siis esimesel aastal otsustasime loobuda festivalipassist ning pakkuda soodsaid üksikpileteid,” selgitab Saku Valla Kultuurikeskuse juhataja Tõnno Piigli.

FESTIVALI PROGRAMM:

L 22. august

11.30 Tasuta: CLICHERIK & MÄX, MINIBEAT, KARL-ALARI VARMA (Comedy Estonia)

15.00 Pop’n’Rock’n’Jazz: MAARJA, SAL-SALLER & TAFENAU

18.00 KADRI VOORAND 3D

22.00 NOËP & KRISTJAN JÄRVI feat. Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester

23.30 DJ Widenski Silent Disco

P 23. august

13.00-19.00 Tasuta, piiratud arv kohti: Õllekonverents

14.00 Tasuta: Puuluup / TULJAK / Saku Mandoliinid / rahvatantsijad

17.00 RITA RAY

20.00 2 QUICK START

Kontsertide piletid on saadaval Piletilevis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.