EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUS SAAB JÄRGMISE AASTA LÕPUS AMEERIKA VERSIOONI

Euroopa populaarseimast laulukonkursist, Eurovisiooni lauluvõistlusest tehakse Ameerika versioon, mis toimub esmakordselt 2021. aasta lõpus.

Ajakiri Variety kinnitas, et aastaid töös olnud konkursi Ameerika versioon debüteerib järgmisel aastal. Kuigi täpseid kuupäevi pole veel paika pandud, väidab ajakiri, et võistlus toimub Ameerika pühadeperioodil, seega 2021. a. lõpus. 

Konkursist võtab osa 50 USA osariiki. Nagu Eurovisioonil, võivad osalejateks olla soololauljad, duod või kuni kuueliikmelised kollektiivid.

Variety kirjutab, et Ameerika lauluvõistluse formaat sarnaneb Eurovisiooni omaga, kus toimuvad poolfinaalid ja suurejooneline finaal. Üks märkimisväärne muudatus on aga see, et poolfinaalidele eelnevad ka kvalifikatsiooniringid. Kuna võistlemas on 50 osariiki ja otse finaali edasipääsejaid pole, saab konkurents olema tihe!  

Erinevalt Eurovisioonist, kus võistlejad selgitab välja iga osalejariigi rahvusringhääling, teeb Ameerika versioon asju teisiti. Californias asuv produktsioonifirma loob grupi nimega “American Song Contest Academy”, mis koosneb professionaalsetest muusikutest kogu USA-st. Akadeemia koos piirkondlike publikuhääletustega valib välja kõik 50 konkursil osalejat.

Praegu pole teada, kas ja kuidas toimub konkursil hääletamine. 50 konkureerivat osariiki hõlmavad kuut erinevat ajavööndit, mille vaheline vahemik on viis tundi. Teadmata on seegi, milline telekanal saadet otseülekandena näitab.

“The American Song Contesti” üks eestvedajaid on Christer Björkman, kes 1992. aastal Eurovisioonil Rootsit esindas. “Nüüd on mul privileeg kasutada kõike, mida ma lauluvõistluse formaadi kohta tean, ning seda enda nägemise järgi ümber teha ja tuua publikuni, kellel lauluvõistlusega varasemat sidet ei ole,” rääkis Björkman.

USA lauluvõistluse produtsent Ben Silverman ütles, et praegusel ajal on sellise sündmuse korraldamine eriti oluline, sest USA-s on mitmeid probleeme, mis ühiskonda lõhestavad. Lauluvõistlus annab aga võimaluse need probleemid unustada ja ühiselt kultuuri nautida.

Vaata saate promovideot:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.