MARP$ TEGI UUSVERSIOONI 2004. AASTA HITIST “BOTASED KULUVAD”

marp$ andis välja videosingli “Botased”, mis on ümbertehtud versioon 2004. aasta hip-hop klassikuks kujunenud MC Vimpli loost “Botased kuluvad”.

“Botaste“ uusversioon toob kindlasti paljudele tagasi toredaid mälestusi. Tossude margid pole ajaga väga palju muutunud, kuid marp$ keerab kogu kossu & ketsi teema täistuuridel tänasesse päeva, tehes seda ilustamata ja tänapäevaste terminitega. Terav ja ebatsensuurne lüürika on marp$i trump ka selles loos ja teda on nimetatud lausa 5Miinuse pojaks.

Aga miks see lugu? Kui marp$ väike oli, siis ta tädi lasi talle seda MC Vimpli šedöövrit ja sellest sai esimene eestikeelne räpilaul, mis tal otsast lõpuni peas oli.

marp$: “”Botaste” ümbertegemise idee tuli sellest, kui laulu originaalprodutsent kirjutas mulle, et teen tuusalt mussi ja et võiks koos midagi teha… Lisaks olen korralik ketsivend ja see lugu omab mu südames mega sentimentaalset kohta.”

Video autoriks on Jüri Belov ja A Cube meeskond, kes tõstis ka visuaalselt kunagise klassiku uuele tasemele: “Proovisime teha sellist eksperimentaalklipi formaati ja katsetasime ka graafikaga. Eelkõige loodame, et publikul oleks seda videot fun vaadata! Suured tänud artistile, Universal Musicule ja Ballzyle, kes andsid meile vabad käed “Botaste” loo interpreteerimiseks.”

 

Kes on marp$?

marp$ on Hiiumaalt pärit noormees, kes tõsisema räppimise ja esinemisega hakkas tegelema kolm aastat tagasi, tehes omale SoundCoudis nime looga “Murran$isse”. Tõsisem läbimurre tuli nn lemberäpi katsetusega “Tibulinnu”, mis kogus kiirelt erinevatel muusikaplatvormidel ja erinevate versioonidega 1,5 miljonit kuulamist. marp$i lüürika on tihti otsekohene ja metafoorid ropud, kuid nende aastatega on ta omale märkimisväärse jälgijaskonna leidnud ja ta esinemised on hip-hopi ringkonnas tuntud oma pöörase energia poolest.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.