LINNAFESTIVAL GROM MMXX KOLIB ERIOLUKORRA TÕTTU JUUNIST NOVEMBRISSE

Kannabinõid

Linnafestival GROM MMXX kolib eriolukorra tõttu juunist novembrisse – uued kuupäevad on 27.-28. november. Toimumiskohaks on endiselt Uue Loomingu Maja Tallinnas. Kinnitatud artistidest esimesed kaheksa on Sleaford Mods (UK), Andy Stott (UK), Monolord (SE), Cabaret Nocturne (BE), Jaakko Eino Kalevi (FI), Jozef Van Wissem (NL), This Gift Is A Curse (SE) ja Kannabinõid (EE).

“Ehkki Eestis ei ole ametlikku korraldust suvesündmuste tühistamiseks, on siiski ilmselge, et eriolukord mõjutab kõiki lähikuudel toimuvaid suuremaid sündmuseid. Teiste riikide käitumist ning riigijuhtide eraldiseisvaid sõnumeid kaaludes peab lisaks arvestama võimalusega, et suuremate sündmuste jaoks ei sütti ka rangema režiimi lõppedes rohelist tuld. Isegi kui peaks juhtuma, et festivalid on juuniks lubatud, ei saa me teile garanteerida, et GROM saab toimuda plaanipäraselt. GROM MMXX esinejate nimekirjas on üle pooled väliskülalised ning erinevate riikide erinev lähenemine eriolukorrale ja erinevad piirangud tähendab kahjuks, et võimatu on garanteerida teile kõikide artistide Eestisse saabumist. Me aga ei tahtnud leppida, et aastal 2020 ei saa festival toimuda. Seetõttu oleme korraldusmusklit pingutanud ning viime festivali üle uutele kuupäevadele. Panime selle aasta festivali alla palju siirast tööd, kogusime hämmastava line-up’i ning moodustasime ilusa kunstiprogrammi. Esimene GROM festival tuleb väga eriline ja me loodame näha teid kõike Uue Loomingu Majas!” räägib festivali peakorraldaja Roman Demchenko.

Kinnitatud artistidest esimesed kaheksa on: ajastu üks olulisemaid bände – terav, nutikas, energiline ja naljakas UK duo Sleaford Mods; legendi staatuse saavutanud Manchesteri produtsent Andy Stott; kaalukate ja painavate riffide meistrid Monolord Rootsist, põrandaaluses elektroonilises skenes juba 90ndatest saati laianud Belgia produtsent Cabaret Nocturne; põhjanaabrite kuulsaim trammijuht ja soolo-artist Jaakko Eino Kalevi; Hollandi avant-garde helilooja ja lautomängija Jozef Van Wissem; esmakordselt Eestisse jõudev uue põlvkonna black metalit esindav This Gift Is A Curse Rootsist ning kodumaine Eesti Muusikaauhinnad 2020 galal parima metalalbumi tiitliga pärjatud Kannabinõid. Kokku on programmi plaanitud üle kahekümne artisti, kes esinevad kolmel laval.

“Paraku osa juuniks väljakuulutatud artiste ei saanud osaleda uutel kuupäevadel. Töötame selle nimel, et tuua need artistid teieni juba selle aasta jooksul – Alcest, She Past Away, Selofan, Hexis ja teised. Nendele, kellel oli pilet GROMile ostetud märtsi lõpu seisuga, on sissepääs nende artistide uutele kontsertidele tasuta,” lisab Roman.

GROM MMXX toimub põnevat asukohta ja atmosfääri pakkuvas Uue Loomingu Majas Tallinnas (Kopli 93). Festival keskendub hea tasemega korraldusele nii esineja kui külastaja vaates. Seetõttu on tegemist ka tagasihoidliku mahutavusega ning piiratud pääsmete hulgaga sündmusega, et tagada väärtuslik elamus kõigile. Piiratud hulk pileteid on saadaval Sveta Baaris ja Ticketeris.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.