APOLLO TOP 15: JAAK JOALA PÜSIB LIIDRIKOHAL, HÕBEMEDALILE KERKIS RITA RAY

Jaak Joala ja Rita Ray

Jaak Joala (1950-2014) venekeelne muusikakogumik “Oma rada / Колея” maandus viiendat korda Apollo poe albumitabeli tipus. Esikolmikusse mahtusid veel ka lauljatari Rita Ray CD “Old Love Will Rust” ja ansambli MTJ kolmikplaat Eesti Kullafondi sarjast.

Jaak Joala tunnistati märtsis postuumselt neljandat aastat järjest müügitulemuste põhjal Kuldse Plaadi laureaadiks kui parim meesartist ning samal kuul ilmus tema uusim, 16-looline kogumikplaat “Oma rada / Колея”. See on elurõõmus, samas lüüriline valik muusikast, mis liigituks pigem lööklaulude sekka. Siin on unustamatuid hitte kõrvuti lauludega, mis vajavad uuesti meelde tuletamist. Plaadil esindatud laululoojate seas on sellised nimed nagu David Tuhmanov, Aleksander Zatsepin, Vladimir Migulja, Valeri Sevastjanov, Ruslan Gorobets, Vladimir Gustov ja Vladimir Matetski. 

Apollo müügitabeli teisel platsil on tagasi plaadifirma Funk Embassy Records alt ilmunud soul-laulja ja helilooja Rita Ray debüütalbum “Old Love Will Rust”, mis tõi muusikule neli Eesti Muusikaauhindade nominatsiooni. Lisaks Rita Ray’le endale löövad plaadil muusikutena kaasa ka Artis Boriss (wurlitzer, hammond), Kristen Kütner (elektrikitarr), Jasper Alamaa (basskitarr), Ott Adamson (trummid ja perkussioon), Luiz Black (perkussioon), Laura Klesment (viiul), Toomas Hendrik Ellervee (viiul), Talvi Nurgamaa (vioola), Kaspar Kluge (tšello), Jason Hunter (trompet), Siim Aimla (tenor saksofon) ja Keio Vutt (bariton saksofon).

Mõnevõrra üllatuslikult leiame kolmandalt positsioonilt 1981. aastal Tartu EPT tiiva all pilliproove alustanud isetegevuslastest (Lembit Tähepõld, Toomas Vatsar, Aivar Kõivistik, Andres Trumm) välja kasvanud ainult eestikeelset “paaristantsu” muusikat mängiva bändi MTJ kolmikplaadi, mis ilmus Eesti Kullafondi sarjas aastal 2016.

Ainukese uue tulijana pressis end Apollo TOP 15 tabelisse Pärnu alternatiivrokitrio Sibyl Vane kolmas kauamängiv “Duchess”, mille vinüüliversioon paikneb neljandal ja CD kuuendal platsil.

 

Apollo TOP 15 (10. aprill):

1 Jaak Joala – Oma rada / Колея
2 Rita Ray – Old Love Will Rust
3 MTJ – Eesti Kullafond (3CD)
4 Sibyl Vane – Duchess (LP)
5 Suveniir – Kuld (3CD)
6 Sibyl Vane – Duchess
7 Singer Vinger – Eesti kullafond (2CD+DVD)
8 Laste Muinasjutud – Eesti Kullafond (3CD)
9 Arvo Pärt – In Principio
10 Kukerpillid – Unustatud laulud / Eesti Kullafond (3CD)
11 Laste unejutud (loeb Salme Reek) – Sipsik
12 Taylor Swift – Lover
13 Ed Sheeran – No. 6 Collaborations Project
14 Air – Twentyears (2CD)
15 Gunnar Graps – Eesti Kullafond (3CD)

Edetabel on koostatud Apollo e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 3.-9. aprill.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.