ROKKANSAMBEL KÖÖMES ANNAB VÄLJA KAUAOODATUD ALBUMI

2008. aastal loodud ansambel KÖÖMES avaldab 30. aprillil oma neljanda stuudioalbumi “Kosmose jõgi”. Seda küll vaid vinüüli kujul.

Aprilli lõpus ja mai alguses toimuma pidanud plaadiesitluskontserdid lükatakse edasi sügisesse ning KÖÖMES loodab, et viirus taandub, majandus taastub ning ehk kohtutakse kontsertidel pigem varem, kui hiljem…

Album “Kosmose jõgi” on salvestatud aastatel 2017–2019 Redeye stuudios ja Susi stuudios Sten-Olle Moldau käe all. Külalistena teevad kaasa Marilin Kongo, Uku Kübar, Markus Robam, Taavi Langi ja Tallinna Tehnikaülikooli kammerkoor. Loos “Ritsikad” kõlava heinaritsika laulu salvestas Tuhu soos Veljo Runnel. Albumi produtseeris Martti Tamm Redeye stuudios ning miksis ja masterdas Kristo Kotkas Sinusoid stuudios.

Kaanekujunduse fotod tegi Martin Mark ja kujundas Henrik Metstak. Sõnade ja muusika autor on ansambel KÖÖMES, v.a. “Vari” (Hando Runnel) ja “Kosmose jõgi” (Hando Runnel/KÖÖMES).

Aleksander Ots: “Aastaid vaid sosistustes olemas olnud album “Kosmose jõgi” on juba enne ilmumist saanud vanade rokipeerude heakskiidu ja hitihoiatuse, see on äge… Aga põhiliselt, mul on pagana hea meel, et Hando Runnel oli nõus, et mõned ammu mõeldud mõtted pannakse jälle uude rütmi ja viisi.”

Bent Rushmore: “Ainult vinüülile panime albumi väga lihtsal põhjusel – striimimine on nii 2000’ndad, palju kõvem teema on analoog… Küll keegi selle plaadi varsti maailma ka digitaalselt laiali piraadib.”

Kaspar Kaljas: “Tegelikult on see plaat meie tuleproov tänases rokkmuusikas, mida, noh… polegi ehedal kujul palju järgi jäänud. Aga otsus anda välja album ainult vinüülplaadil on meie austusavaldus me omaaegsetele iidolitele.”

Kuula albumi nimilugu “Kosmose jõgi”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.