ÜLEMAAILMSELE SLAYERI TRIBUUDILE VALITI EESTIST TANKIST JA INTREPID

Tankist (foto: Mats Õun)

Eesti bändid Tankist ja Intrepid avaldasid laenlugudega austust thrash metal’i nn suurde nelikusse kuuluvale ansamblile Slayer, kes lõpetas mullu kontserttegevuse suurejoonelise maailmaturneega. Lausa 16 riigist laenlugusid koondava tribuutkogumiku tellis ja avaldas veebiväljaandena raskemuusika ajakiri Antichrist Magazine.

Tankisti versioon laulust “Evil Has No Boundaries” on väljaande avalugu. “Kui saime Antichristilt kutse kogumikul osalema, olime hoobilt nõus,” ütleb bändi juhtfiguur Kevin Marks. Ta lisab, et Slayer on Tankisti ikka inspireerinud ja paralleele on tõmmanud ka kriitikud. “Eriti meie varajast loomingut on võrreldud Slayeri samuti varase kraamiga. Panime siis sellele teemale loogilise punkti, võttes kaverdada nende 1983. aasta debüütalbumi esimese loo, mis nüüd hästi tabavalt annab avapaugu ka tervele kogumikule.”

Tankisti trummar Simo Atso võttis projektist osa ka teise bändiga Intrepid, kus ta mängib kitarri: “Algusaastate Slayeril oli death metal’i kujunemisel oluline roll ja nii ka meie jaoks – kui Tom Araya kõrged karjed asendada žanrile omasema möirgava vokaaliga, oleks võimatu vastupidist väita.” Intrepid salvestaski kogumikule death metal’i võtmesse ümber mängitud loo “Chemical Warfare”, millel näitab enda võimeid ka bändi uus solist Raiko Rajalaane.

Leia eestlaste lood kogumikult siin:

Mõlemal bändil tasub sel aastal pilk peal hoida: Intrepid avaldab kevadel debüütalbumi, Tankisti järjekorras teine kauamängiv ilmub aga sügisel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.