EESTIKEELSE LUULELAULU KOOSSEIS PIHLAP.UUD ANDIS VÄLJA OMA ESIMESE LÜHIALBUMI

Pihlap.uud (foto: Rene Jakobson)

Reede hommikul andis kodumaine jazzhop-bänd Pihlap.uud eestikeelse muusika sõprade rõõmuks välja oma esimese lühialbumi “Olen linn EP”. “Kogumiku peale jõudis ainult neli lugu, aga see-eest ainult parimad. Hetkel kõnetab see lühialbumi variant, täispika albumi puhul jääb mõni pala alati vaid täitelooks ega saa väljateenitud tähelepanu,” kommenteeris formaadi valikut bändi eestvedaja Maris Pihlap.

Albumil kõlab värskeid ridu mitmelt noorelt luuletajalt nagu Enn Ehapeeter, Susanna Mett ja ka Pihlapi enda tekste. Ansambli solist selgitas tekstide valikut nii: “Mulle väga meeldib, kuidas eesti noored elu näevad, mõtestavad ja sõnadesse panevad. Tegelikult ei pea nad ennast isegi luuletajaks pidama. Need tekstid, mis ühel või teisel viisil on meieni jõudnud, on imelised, ja tihtipeale kõnetavad ka autorist palju vanemaid lugejaid ja kuulajaid. Ja kui mõni tekst suudab juba minu elu paremaks teha, siis tahaks seda parandavat jõudu ka teistega jagada, selle jaoks me kogu seda muusika- ja kunstivärki ju teemegi.”

Värskeid lugusid esitletakse Tudengijazzi kontsertidel Tallinnas ja Viljandis ning Pihlap.uude ja Nagy Bögö ühiskontserdil “Järgmine peatus: allikas” 13. märtsil Von Krahlis.

Kuula albumit “Olen linn” YouTube’is:

Lühialbumit saab lisaks YouTube’ile kuulata ka muusikaplatvormidel Spotify, Apple Music ja Deezer.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.