SIBYL VANE’I UUS SINGEL “GO BABY GO” ANNAB VIHJEID UUE ALBUMI TEEMAST JA KÕLAST

Sibyl Vane (foto: Danel Rinaldo)

NeljapĂ€eval, 13. veebruaril avaldas PĂ€rnu rokitrio Sibyl Vane verivĂ€rske loo aprilli alguses ilmuvalt albumilt “Duchess”, mille loomine on bĂ€ndiliikmete sĂ”nul olnud teraapiline mitmes mĂ”ttes.

Paari aasta eest Eesti Laulul palaga “Thousand Words” neljanda koha napsanud Sibyl Vane on valmis saanud oma kolmanda albumi, mis kannab pealkirja “Duchess” ja mis jĂ”uab publikuni aprilli alguses. Sellel neljapĂ€eval avaldas bĂ€nd albumilt loo “Go Baby Go”, mis bĂ€ndi bassisti Heiko Leesmendi sĂ”nul annab kuulajatele aimu uue albumi kĂ”last.

“”Duchess” on kindlasti kĂ”ige mitmekesisema kĂ”lapildiga Sibyl Vane’i album, mille loomist iseloomustab tasakaalukas ja harmooniline ĂŒhine kulgemine. Salvestasime möödunud aastal koostöös Siim MĂ€esaluga kokku kĂŒmme lugu, millest enamiku olime kirjutanud aasta varem rokkbĂ€ndile ehk tavatul moel, pelgalt akustilistel instrumentidel. Siimuga koostöös tuli meil leida tee, kuidas need lood siis tuua sellesse rokkbĂ€ndi, kus Sibyl Vane muidu toimetab,“ kirjeldas bĂ€ndi bassist albumi kĂ”lapildi sĂŒndi.

Albumi salvestusel liitus bĂ€ndiga mitmeid kĂŒlalismuusikuid. “Go Baby Go” ja ka mitme teise loo elektroonika ja klahvpilli partiide autor on Tarvi Kull.
“See on esimene kord, kui me kaasasime teisi muusikuid ja see oli meile vĂ€ga rikastav kogemus. Meil on hea meel, et nii Siim kui ka Tarvi hoidsid seda, mis Sibyl Vane orgaaniliselt on ja tĂ€iendasid seda vĂ€ga targal moel,” ĂŒtles Leesment.
Loo muusika sĂŒndis PĂ€rnumaal Kilingi-NĂ”mmes, kus bĂ€nd vanas talumajas pĂ€evi loomelaagrit pidas. Loo muusika on bĂ€ndi ĂŒhislooming, sĂ”nade autor on bĂ€ndi laulev kitarrist Helena Randlaht. Randlahe sĂ”nul on nii “Go Baby Go” kui ka teised “Duchessi” lood vĂ€ga isiklikud.

“”Go Baby Go” on lugu tĂ€iskasvanuks saamisest ja sellest, kuidas inimsuhted omandavad aja möödudes uue tĂ€henduse. KĂ”ik selle albumi lugude juured ulatuvad tagasi minu lapsepĂ”lve. Ellu Sindi paneelmaja viienda korruse korteris,” kirjeldas Randlaht, kelle sĂ”nul on kogu albumiga seotud loomeprotsess olnud vĂ€ga teraapiline endasse vaatav teekond, mis on viinud arusaamisele nĂ€ha elu keerukusi kui vĂ”imalust Ă”ppida. Ning seelĂ€bi pöörata oma elule rÔÔmsam ning valguse poole vaatav lehekĂŒlg.

Kuula lugu Spotifys:

KĂŒmme aastat tagasi PĂ€rnus tegevust alustanud Sibyl Vane’i esimene suurem tulemine avalikkuse ette oli aastal 2011, kui vĂ”ideti NoortebĂ€ndi konkurss ning mitmed lisaauhinnad. 2012 sĂ”lmitud leping lĂ”unanaabrite plaadifirmaga I Love You Records andis tĂ”uke nende rahvusvahelise karjÀÀri suunas. JĂ€rgnes aastaid tuuritamist mitmetes Euroopa riikides. LĂ€tlastega koostöös anti vĂ€lja bĂ€ndi debĂŒĂŒtalbum “Love, Holy Water & TV” ja omanimeline teine kauamĂ€ngiv. Kui vahepealsed aastad oli bĂ€nd intensiivselt tuuritanud vĂ€ljapool Eestit, siis 2018. aasta tĂ”i Sibyl Vane’i lĂ€hemale oma kodupublikule. Nimelt jĂ”udis rokitrio oma looga “Thousand Words” Eesti Laulu konkursil publiku hÀÀltega 4. kohale. 2018. aasta suvel anti vĂ€lja singel “I Don’t Drive” ja peale seda suundus bĂ€nd stuudiosse, et valmistada ette oma kolmas kauamĂ€ngiv. 2020. aasta aprillis ilmubki bĂ€ndi album “Duchess”, mille bĂ€nd salvestas Eesti RahvusringhÀÀlingu ja Sonic Media stuudiotes 2019. aastal. Albumi on salvestanud ja miksinud Siim MĂ€esalu.”Kategooriad: Album, Singel

Sildid:,

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.