SIBYL VANE’I UUS SINGEL “GO BABY GO” ANNAB VIHJEID UUE ALBUMI TEEMAST JA KÕLAST

Sibyl Vane (foto: Danel Rinaldo)

Neljapäeval, 13. veebruaril avaldas Pärnu rokitrio Sibyl Vane verivärske loo aprilli alguses ilmuvalt albumilt “Duchess”, mille loomine on bändiliikmete sõnul olnud teraapiline mitmes mõttes.

Paari aasta eest Eesti Laulul palaga “Thousand Words” neljanda koha napsanud Sibyl Vane on valmis saanud oma kolmanda albumi, mis kannab pealkirja “Duchess” ja mis jõuab publikuni aprilli alguses. Sellel neljapäeval avaldas bänd albumilt loo “Go Baby Go”, mis bändi bassisti Heiko Leesmendi sõnul annab kuulajatele aimu uue albumi kõlast.

“”Duchess” on kindlasti kõige mitmekesisema kõlapildiga Sibyl Vane’i album, mille loomist iseloomustab tasakaalukas ja harmooniline ühine kulgemine. Salvestasime möödunud aastal koostöös Siim Mäesaluga kokku kümme lugu, millest enamiku olime kirjutanud aasta varem rokkbändile ehk tavatul moel, pelgalt akustilistel instrumentidel. Siimuga koostöös tuli meil leida tee, kuidas need lood siis tuua sellesse rokkbändi, kus Sibyl Vane muidu toimetab,“ kirjeldas bändi bassist albumi kõlapildi sündi.

Albumi salvestusel liitus bändiga mitmeid külalismuusikuid. “Go Baby Go” ja ka mitme teise loo elektroonika ja klahvpilli partiide autor on Tarvi Kull.
“See on esimene kord, kui me kaasasime teisi muusikuid ja see oli meile väga rikastav kogemus. Meil on hea meel, et nii Siim kui ka Tarvi hoidsid seda, mis Sibyl Vane orgaaniliselt on ja täiendasid seda väga targal moel,” ütles Leesment.
Loo muusika sündis Pärnumaal Kilingi-Nõmmes, kus bänd vanas talumajas päevi loomelaagrit pidas. Loo muusika on bändi ühislooming, sõnade autor on bändi laulev kitarrist Helena Randlaht. Randlahe sõnul on nii “Go Baby Go” kui ka teised “Duchessi” lood väga isiklikud.

“”Go Baby Go” on lugu täiskasvanuks saamisest ja sellest, kuidas inimsuhted omandavad aja möödudes uue tähenduse. Kõik selle albumi lugude juured ulatuvad tagasi minu lapsepõlve. Ellu Sindi paneelmaja viienda korruse korteris,” kirjeldas Randlaht, kelle sõnul on kogu albumiga seotud loomeprotsess olnud väga teraapiline endasse vaatav teekond, mis on viinud arusaamisele näha elu keerukusi kui võimalust õppida. Ning seeläbi pöörata oma elule rõõmsam ning valguse poole vaatav lehekülg.

Kuula lugu Spotifys:

Kümme aastat tagasi Pärnus tegevust alustanud Sibyl Vane’i esimene suurem tulemine avalikkuse ette oli aastal 2011, kui võideti Noortebändi konkurss ning mitmed lisaauhinnad. 2012 sõlmitud leping lõunanaabrite plaadifirmaga I Love You Records andis tõuke nende rahvusvahelise karjääri suunas. Järgnes aastaid tuuritamist mitmetes Euroopa riikides. Lätlastega koostöös anti välja bändi debüütalbum “Love, Holy Water & TV” ja omanimeline teine kauamängiv. Kui vahepealsed aastad oli bänd intensiivselt tuuritanud väljapool Eestit, siis 2018. aasta tõi Sibyl Vane’i lähemale oma kodupublikule. Nimelt jõudis rokitrio oma looga “Thousand Words” Eesti Laulu konkursil publiku häältega 4. kohale. 2018. aasta suvel anti välja singel “I Don’t Drive” ja peale seda suundus bänd stuudiosse, et valmistada ette oma kolmas kauamängiv. 2020. aasta aprillis ilmubki bändi album “Duchess”, mille bänd salvestas Eesti Rahvusringhäälingu ja Sonic Media stuudiotes 2019. aastal. Albumi on salvestanud ja miksinud Siim Mäesalu.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.