ARVO PÄRT ON ESITATUMATE NÜÜDISHELILOOJATE EDETABELIS TEINE

Kaheksa aastat järjest maailma enim esitatuma nüüdishelilooja tiitlit kandnud Arvo Pärt (84) langes uues edetabelis koha võrra allapoole. Esikohale kerkis filmimuusika üliviljaka loojana tuntud ameeriklane John Williams (87).

Klassikalise muusika kontsertide andmebaasi Backtrack andmeil olid 2019. aasta esitatumad nüüdisheliloojad Williams, Pärt, James MacMillan, Philip Glass, John Adams, György Kurtág, Eric Whitacre, John Rutter, Thomas Adès ja Steve Reich. 

Andmebaas näitab, kui palju kordi helilooja loomingut on aasta jooksul esitatud. Üldarvestuses olid tipus Beethoven, Mozart, J.S. Bach, Brahms, Schubert, Tšaikovski, Schumann, Haydn, Chopin ja Mendelssohn.

Backtrack koostab pingerivi ka aasta tegusaimatest dirigentidest ja orkestritest. Dirigentide edetabelis on kolmandal kohal Paavo Järvi, esikohal lätlane Andris Nelsons.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.