KADRI VOORANDI EELMISEL AASTAL AVALDATUD ALBUM “IN DUO WITH MIHKEL MÄLGAND” ILMUB VEEBRUARI LÕPUS RAHVUSVAHELISELT

Eelmise aasta juunis tuli uudis selle kohta, et Kadri Voorandi albumi “In Duo with Mihkel Mälgand” annab 2020. aasta alguses rahvusvaheliselt välja plaadifirma ACT, mille all on tegutsenud teiste seas Nils Landgren, E.S.T., Viktoria Tolstoy ja Marius Neset. Nüüd on teada, et Euroopas saab plaati osta alates 28. veebruarist.

“See oli meile Mihkliga suureks üllatuseks, et Siegfried Loch, kes on Saksamaa ja ühtlasi ka Euroopa üks tuntumaid produtsente ja plaadifirma rajajaid, otsustas kevadel Berliinist Münchenisse lennata ainult ühe eesmärgiga, kuulamaks meie duot,” sõnas Kadri Voorand eelmisel suvel. Lauljatar lisas, et juba järgmisel päeval potsatas postkasti kiri ettepanekutega edasiseks. “Vanahärra sõitis Eestisse paariks päevaks juttu puhuma, et teada saada, mis imelik tegelane ma olen ja vastupidi. Võtsime ta koos Mihkli ja mänedžeri Marili Jõgiga vastu ning viisime ta minu esivanemate maale, kus sündisid ideed tulevikuks.”

Euroopa plaaditurul valitseb jazziliku muusika suunal enamjaolt kaks plaadifirmat, milleks on ECM ja ACT. Neist esimene on eestlastele tuntud eeskätt Arvo Pärdi muusika maailmale tutvustamise kaudu, ACT on aga tuntud just oma eristuva niši, helide ja hoiaku poolest. 

Plaadifirma ACT versioonil Kadri Voorandi 2019. aasta albumist “In Duo with Mihkel Mälgand” on Eesti versioonil olev lugu “Kuldrenett” asendatud looga “Kättemaks”. Erineb ka lugude järjekord.

Kadri Voorandi CD “In Duo with Mihkel Mälgand” rahvusvahelisel plaadil kõlavad lood sellises järjekorras:

1 I’m Not in Love
2 Ageing Child
3 Kättemaks
4 Like Yoko and John
5 Still in Love
6 They Don’t Really Care About Us
7 What If I Did Kill You
8 I Drove a 1,000 Miles
9 Where Would You Be
10 I Must Stop Eating Chocolate
11 Õhtu
12 I Stopped Time

Võrdluseks: lood plaadi kodumaisel versioonil:

1 I’m Not In Love
2 Ageing Child
3 Õhtu
4 Like Yoko and John
5 What If I Did Kill You
6 Kuldrenett
7 I Drove A 1.000 Miles
8 Where Would You Be
9 I Must Stop Eating Chocolate
10 They Don’t Really Care About Us
11 Still In Love
12 I Stopped Time

Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand on originaalloomingule keskendunud kooslus, mille keskmes on vokaali, bassi ja klaveri leidlik improvisatoorne mängumaa sümbioosis elektrooniliste efektide ja hingestatud poeesiaga. Duo ei sea endale stiililisi piire, kokku sulatatakse popi, folgi, jazzi ja isegi roki elemente. Esile tõusevad emotsioon ja omapärased tekstid. Erikülaline NOËP annab oma jõulise panuse loos “What If I Did Kill You”.

Kuula plaadi “In Duo with Mihkel Mälgand” avapala “I’m Not In Love”, mis avaldati 3. jaanuaril 2020 rahvusvahelise singlina:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.