CURLY STRINGSIL ILMUB 1. DETSEMBRIL ALBUM “SÜMFOONILINE CURLY STRINGS”

Ansamblil Curly Strings on hea meel avalikustada, et kohe-kohe on saadaval nende esimene live-album “Sümfooniline Curly Strings”. Plaadil on muusika, mis sai elavas esituses salvestatud 2019. aasta maikuus kolmel kontserdil Tallinnas, Tartus ja Pärnus koos Üle-Eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga.

Plaadil on kokku 14 lugu, mis kõik pärinevad bändi eelnevatelt albumitelt – seega on kuulajatele palju mõnusat äratundmist, aga ka ohtralt põnevat avastamisrõõmu, kuna orkestriseaded on tuttavatele paladele lisanud uusi kihte ja värve. Arranžeeringud on teinud hinnatud Eesti heliloojad ja muusikud Tauno Aints, Tõnis Kõrvits, Tõnu Kõrvits, Rasmus Puur ning Arno Tamm – ansambli jaoks on tõeline rõõm ja privileeg, et just nende inimestega koostööd sai teha. “Kontsertide andmine sümfooniaorkestriga oli küll juba meie ammune unistus, kuid me olime ikkagi tõeliselt pahviks löödud sellest, kui võimsad ja emotsionaalsed uued helipildid meie lugudele juurde lisandusid,” räägib esitatud muusikast ansmbli solist Eeva Talsi.

Plaadi saamislugu algas otsapidi tegelikult juba 2018. aastal, mil mainitud unistuse esimene osa teoks sai: Curly Strings paluti esinema Saksamaa suurimale folkfestivalile Rudolstadt koos sealse kohaliku sümfooniaorkestriga. See esmane kontsert pea 5000 inimese ees andis tugeva tõuke selleks, et leida ka moodus see kava kodumaise publikuni tuua. 2019. aasta kevadel see tänu Eesti Kontserdi headele inimestele teoks saigi: toimusid esitused Estonia kontserdisaalis, Pärnu kontserdimajas ning Vanemuise kontserdimajas. Nendelt kontsertidelt valitud palad ongi jõudnud nüüd ilmuvale CDle “Sümfooniline Curly Strings”, et veelgi enam inimesi saaks sellest elamusest osa.

Lugude järjestus:

 1. Elumäng
 2. Aastapäev
 3. Muu ei loe
 4. Kuu
 5. Turia Masurka
 6. Hoolima
 7. Miks sa murrad mind
 8. Edasi anda
 9. Kauges külas
 10. Kättemaks
 11. Avarus
 12. Unne peitu homseni
 13. Üle ilma
 14. Maailm heliseb

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.