📾 GALERII: VILJANDI KITARRIFESTIVALI NELJAS PÄEV PAKKUS ELAMUSI IGALE MAITSELE

Foto: Rene Jakobson

Viljandi Kitarrifestival on jÔudmas oma haripunkti.

Eilse festivalipĂ€eva avas eksklusiivne mĂ”isakontsert Õisu mĂ”isas, kus esinesid Petri Krzywacki & Joonas Tuuri. Duot iseloomustab rĂŒtmiline julgus ning avatud lĂ€henemine erinevatele dĆŸĂ€ssistiilidele. Fookuses on rĂŒtmilisuse ja vabameelse mĂ€ngulise suhtumise sĂ€ilitamine. Esitatakse isikupĂ€rastatud standardeid, aga ka originaalloomingut. Selles kĂ”iges said veenduda ka eilsed kuulajad.

Indialane Manish Pingle ning San Franciscost pÀrit löökpillimÀngija Brian Melvin andsid kontserdi, mille lÔpuaplaus ei tahtnud vaibuda. PÔnev kontsert, kus segunesid löökpillid, indiapÀrane sitari kunst ja ootamatud meloodiakÔlad, tÔi kuulajateni tÔelise kontserdielamuse.

Jonathan Kreisbergi & Nelson Verase kontserdiga said kuulajad nautida swingi kontserti, mis oli tĂ€napĂ€evasemate dĆŸĂ€ssimĂ”jutustega ning kombineeritud klassikalise kitarri tehnikaga, ultramodernse dĆŸĂ€ssi ja klassikalise harmooniaga.

Ööhakul toimus Agni Halliku sulnis kontsert Kondase keskuses. Kontsert algas kunstniku Mauri Grossi maali “Keelpill” avamisega, mis andis natuke aimu kunstniku selgeltnĂ€gijavĂ”imetest. Maal, mida kuulajatele tutvustati, valmis 2014. aastal ning sellel oli heledapĂ€ine naine klassikalise kitarriga – just nagu Agni Hallik.

TĂ€na algab kell 12.00 PĂ€rimusmuusika aida vĂ€ikeses saalis kitarrimeistrite pĂ€ev, kus on hea vĂ”imalus nĂ€ha Eestis tegutsevate meistrite töid – saab tutvuda ja mĂ€ngida nendevalmistatud pillidega ning saada informatsiooni kitarride valmimisest ja nende parandamisest. 17.00 saab kuulda kontserti, milles pĂ”imuvad temperamentne Ladina-Ameerika ning kammitsetud pĂ”hjamaisus – Yamandu Costa & Tallinna Kammerorkester, dirigent Risto Joost. 19.00 esinevad Suurbritannia kitarrist Martin Taylor ning Rootsi kitarrist Ulf Wakenius, pakkudes kuulajatele unustamatu Ă”htu tuues kaasa endaga unikaalse pĂ€randi Euroopa dĆŸĂ€ssist. 21.00 astub pĂŒĂŒnele mustlas-swingi viljelev Joscho Stephan trio.

Festivali eelviimane Ôhtu lÔpeb traditsioonilise jÀmmiga Vinoteegis Mulks.

Vaata neljanda festivalipÀeva galeriid (fotode autor: Rene Jakobson):

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.