📸 GALERII: VILJANDI KITARRIFESTIVALI NELJAS PÄEV PAKKUS ELAMUSI IGALE MAITSELE

Foto: Rene Jakobson

Viljandi Kitarrifestival on jõudmas oma haripunkti.

Eilse festivalipäeva avas eksklusiivne mõisakontsert Õisu mõisas, kus esinesid Petri Krzywacki & Joonas Tuuri. Duot iseloomustab rütmiline julgus ning avatud lähenemine erinevatele džässistiilidele. Fookuses on rütmilisuse ja vabameelse mängulise suhtumise säilitamine. Esitatakse isikupärastatud standardeid, aga ka originaalloomingut. Selles kõiges said veenduda ka eilsed kuulajad.

Indialane Manish Pingle ning San Franciscost pärit löökpillimängija Brian Melvin andsid kontserdi, mille lõpuaplaus ei tahtnud vaibuda. Põnev kontsert, kus segunesid löökpillid, indiapärane sitari kunst ja ootamatud meloodiakõlad, tõi kuulajateni tõelise kontserdielamuse.

Jonathan Kreisbergi & Nelson Verase kontserdiga said kuulajad nautida swingi kontserti, mis oli tänapäevasemate džässimõjutustega ning kombineeritud klassikalise kitarri tehnikaga, ultramodernse džässi ja klassikalise harmooniaga.

Ööhakul toimus Agni Halliku sulnis kontsert Kondase keskuses. Kontsert algas kunstniku Mauri Grossi maali “Keelpill” avamisega, mis andis natuke aimu kunstniku selgeltnägijavõimetest. Maal, mida kuulajatele tutvustati, valmis 2014. aastal ning sellel oli heledapäine naine klassikalise kitarriga – just nagu Agni Hallik.

Täna algab kell 12.00 Pärimusmuusika aida väikeses saalis kitarrimeistrite päev, kus on hea võimalus näha Eestis tegutsevate meistrite töid – saab tutvuda ja mängida nendevalmistatud pillidega ning saada informatsiooni kitarride valmimisest ja nende parandamisest. 17.00 saab kuulda kontserti, milles põimuvad temperamentne Ladina-Ameerika ning kammitsetud põhjamaisus – Yamandu Costa & Tallinna Kammerorkester, dirigent Risto Joost. 19.00 esinevad Suurbritannia kitarrist Martin Taylor ning Rootsi kitarrist Ulf Wakenius, pakkudes kuulajatele unustamatu õhtu tuues kaasa endaga unikaalse pärandi Euroopa džässist. 21.00 astub püünele mustlas-swingi viljelev Joscho Stephan trio.

Festivali eelviimane õhtu lõpeb traditsioonilise jämmiga Vinoteegis Mulks.

Vaata neljanda festivalipäeva galeriid (fotode autor: Rene Jakobson):

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.