📸 GALERII: JAAK SOOÄÄR ELECTRIC QUARTET TÕSTIS VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA AIDAL KATUSE PEALT

Eile, 9. oktoobril toimus Viljandi Kitarrifestivali raames Pärimusmuusika aida suures saalis kontsert, kus esines Jaak Sooäär Electric Quartet. Kontserdil tulid esitusele lood kitarrimaailma suurkuju Jeff Becki pika muusikutee erinevatest perioodidest. Kontserdiga tehti suur kummardus Beckile, kes tähistab sellel aastal 75. sünnipäeva.

Pooleteist tunni jooksul sai kuulda teoseid, mille seas oli nii rahulikke viise kui ka tõelist kärtsu ja mürtsu, mille rütmid panid Pärimusmuusika aida seinad värisema.

Festivali teine õhtu lõppes vinoteegis Jämm, kus lisaks noortele muusikutele asus jämmima ka saksofonist ja sellel aastal festivali Kitarriorkestri juhendaja Raul Sööt ning festivali kunstiline juht Ain Agan, kellel ilmus ka uus album “AganagA”.

Täna on Viljandi Kitarrifestivali kavas kell 18.00 tasuta kontserdiga festivali Kitarriorkester, mida juhendab Raul Sööt. Kell 19.00 astub püünele Teemu Viinikainen Soomest ning kell 20.30 eksootiline kitarrivirtuoos Sándor Szabó, kes esineb harva kasutatava baritonkitarriga. Viljandis esitatavas kavas põimib ta Ungari rahvaviise Kaug-Ida muusikaga. Szabó astub lavale koos armastatud Eesti kitarristi Robert Jürjendaliga.

Vaata galeriid Jaak Sooäär Electric Quarteti esinemisest (fotode autor: Rene Jakobson):

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.