📊 TOP 20: ELINA BORN VS. KARL-ERIK TAUKAR (KOHAD 11-20)

Kolm nÀdalat tagasi avasime MuusikaPlaneedis gallupi, kus olid vastamisi 12 laulu Elina Bornilt ja 12 Karl-Erik Taukarilt. Eelmisel nÀdalal lÀks hÀÀletus lukku ning vastasseisu tulemustest oleme moodustanud TOP 20 tabeli.

Seega jÀÀb neli laulu pingerivist tĂ€iesti vĂ€lja. TĂ€na toome teieni lood, mis maandusid kĂŒsitluses kohtadele 11-20 ning homme, 9. oktoobril saab tutvuda kuuma esikĂŒmnega. 

Elina Born ja Karl-Erik Taukar on Eesti ĂŒhed populaarsemad lauljad, kes saavutasid tuntuse 2012. aasta telesaate “Eesti otsib superstaari” viiendas hooajas. Born saavutas seal teise ja Taukar neljanda koha. Muide, Taukar oli mĂ”nda aega Borni bĂ€ndis ka bassimĂ€ngija. 

Aga olgu, nĂŒĂŒd siis tabeli juurde! 🙂

📊 TOP 20: ELINA BORN VS. KARL-ERIK TAUKAR (Kohad 11-20): 

20. Karl-Erik Taukar “KĂ”ik kordub”

KahekĂŒmnendalt astmelt leiame Karl-Erik Taukari debĂŒĂŒtalbumi “VÀÀramatu jĂ”ud” neljanda raadiosingli. Lugu “KĂ”ik kordub” on Taukari sĂ”nul “parajalt kiire minekuga lugu, salamisi kummardus minu lapsepĂ”lve lemmikbĂ€ndile Van Halenile”.

“Lugu sĂŒndis bĂ€ndi proovikajĂ€mmi tulemusena ja sai purki albumi salvestussessiooni kĂ€igus Downtown stuudios. Laulu sĂ”num on parajalt naiivne, aga vĂ€ga eluline. Usun, et selliseid kogemusi on paljudel meist,” on Taukar öelnud.

Loo autorid on Karl-Erik Taukar, Eric Kammiste, Fred Krieger ja Rene Puura.

19. Elina Born “Kilimanjaro”

Koha vĂ”rra kĂ”rgemal asub Elina Borni 2015. aasta suvel ilmunud hoogne laul “Kilimanjaro”, mille autoriteks on Stig RĂ€sta ja Vallo Kikas ja mis anti vĂ€lja kaks kuud peale seda, kui Elina koos Stig RĂ€staga Eurovisioonil looga “Goodbye to Yesterday” edukalt Eestit esindas. 

Stig RĂ€sta on rÀÀkinud, et lugu sĂŒndis tal stuudios kitarri mĂ€ngides. Kohe oli ka mĂ”te refrÀÀnis “Kilimanjaro” laulda, aga miks, seda ta selgitada ei oska.

18. Karl-Erik Taukar “Kell kuus”

Taukari lugu pealkirjaga “Kell kuus”, mille kirjutas Fred Krieger, tuli 2014. aasta novembris vĂ€lja koos mehe debĂŒĂŒtalbumi “VÀÀramatu jĂ”ud” ilmumisega.

17. Elina Born “Mystery”

Ka 17. platsil asetsev lugu on pĂ€rit aastast 2014 ja seda esitab Elina Born. “Mystery” autoriteks on lisaks Elinale endale ka Stig RĂ€sta, Fred Krieger ja Vallo Kikas.

16. Elina Born “In or Out”

KuueteistkĂŒmnendalt positsioonilt leiame loo, millega Elina osales konkursil Eesti Laul 2017. Autorid: Stig RĂ€sta, Vallo Kikas, Fred Krieger.

Elina rÀÀkis ETV-le antud intervjuus laulu kohta jĂ€rgmist: “Kui ĂŒldiselt rÀÀgivad kĂ”ik maailma lood kas armastusest vĂ”i lahkuminekust, siis mulle vĂ€ga meeldis see, et sĂ”nade autor Fred Krieger kirjutas ĂŒhest mingisugusest maailmast, mis on kuskil olemas, mille asukohta tean ainult mina. Sinna saab ainult siis minna, kui mina ise kedagi kaasa kutsun. Kui sinna maailma sisened, siis pead vĂ€ga ettevaatlik olema, mida sa soovid, sest kĂ”ik soovid lĂ€hevad tĂ€ide. Kui sa kord sinna maailma satud, siis sealt enam vĂ€lja ei saa. Aga see on vĂ€ga hea maailm, kĂ”ige parem maailm kus keegi tahaks olla.”

15. Karl-Erik Taukar “LĂ€hedal”

“LĂ€hedal” on Taukari 2016. aasta novembris ilmunud laul, mille kirjutasid Ago Teppand, Rene Puura, Eric Kammiste ja Fred Krieger.

14. Karl-Erik Taukar “Salaja”

Laulu “Salaja” kohta on Karl-Erik Taukar rÀÀkinud, et see valmis 2016. aastal, kui tema teise plaadi “Kaks” salvestamine juba lĂ”pule oli jĂ”udnud. “Kui meil need demod olid koos, tundsime, et ĂŒks lugu on nagu puudu, et midagi tempokat vĂ”iks olla sellel plaadil veel. Siis [Eric] Kammiste oli tegelikult initsiaator sellel lool, ĂŒtles, et tal on selline riff, mĂ€ngis selle refrÀÀni riffi ette ja tal oli mingi salmikĂ€ik ka olemas. Siis me hakkasime tegema,” kirjeldas Taukar.

15 minutiga kirjutas Taukar ise 85 protsenti loo sĂ”nadest. “Mind aitas mu pruut nende sĂ”nade kirjutamisel. Ma lĂ€ksin pĂ€rast koju ja siis vaatasin, et mĂ”ned read on veel kahtlased ja kuidagi tema abil tegin need paremaks,” meenutas Taukar.

13. Karl-Erik Taukar “Seitse pĂŒhapĂ€eva”

Selle laulu muusikavideot on Karl-Eriku fÀnnid kÔige kauem ootama pidanud. Nimelt tuli videosingel vÀlja 2017. aasta juunis, kuid video filmiti 2016. aasta oktoobris. Musavideos on nÀha tÔenÀoliselt rekordarv (54) kÔigile tuttavaid nÀgusid erinevatelt elualadelt, kes on kÔik omavahel kuidagi seotud.

“Lugu rÀÀgib sĂ”prusest ja sellest, et head sĂ”pra ei saa millegagi asendada,” on Karl-Erik rÀÀkinud loo tagamaadest.

“Saada selline kamp ĂŒhel ja samal pĂ€eval ĂŒhte autosse oli muidugi paras pĂ€hkel. Abiks olid kĂ”igi osalejate uskumatu vastutulelikkus ning muidugi kĂ”rgem logistika. Isegi Vanilla Ninja tuli ĂŒheks Ă”htuks taas kokku, Lennal kĂ€isime RĂ€pinas koolis jĂ€rel, tee peal lahendas koduseid ĂŒlesandeid,” meenutas Karl-Erik. Samuti saavad videos kokku legendaarse sĂ”prade laulu esitajad Erich Krieger ja Martin MĂŒĂŒrsepp. Lisaks osalevad lĂ”busas klipis mitmed tuntud nĂ€itlejad, sportlased ja muusikud. 

Muide, Widescreen Stuudios filmitud muusikavideo reĆŸissöör on Kadi Poll, kes saavutas Kadiah nime all suurema tuntuse konkursil Eesti Laul 2019, esitades lugu “Believe”.

Taukari singlist on oma versiooni teinud ka puhkpillikoosseis Brassical.

12. Elina Born “Kordumatu”

Positsioonil #12 asub Elina Borni aktuaalne sinku “Kordumatu”, mis sĂŒndis tĂ€navu juunis toimunud Universal Musicu laulukirjutamislaagris. VĂ€rsket lugu esitleti 14. augustil Fotografiska Tallinnas.

Loo “Kordumatu” muusika autoriteks on Elina Born, Gevin Niglas, Karl Killing, Kristel Aaslaid ning Kim Wennerström, kes oli ka loo produtsent. “Kordumatu” sĂ”nad sĂŒndisid Elina Borni ja Kristel Aaslaiu sulest.

11. Karl-Erik Taukar “Vastupandamatu”

“Vastupandamatu” puhul on tegu on Karl-Erik Taukari 2014. aasta aprillis avaldatud teise singliga. Kuigi laul oli valmis juba 2013. aasta detsembris, tunnistas Taukar loo ilmudes, et selle ajaga jĂ”uti lugu stuudios kolm korda ĂŒmber teha.

“See lugu on pigem areng ja areng suuresti tĂ€nu sellele, et me sellega hĂ€sti palju vaeva nĂ€gime,” tĂ”des Taukar Vikerraadio saates “Stuudios on Sten Teppan”. 

Loo autorid on Stig RĂ€sta, Fred Krieger ja Karl-Erik Taukar.

Millised laulud jĂ”udsid TOP 10-sse ja kas vĂ”idulugu kuulub Elina Borni vĂ”i Karl-Erik Taukari repertuaari? Lauljate vastasseisu kuuma esikĂŒmne toome teieni kolmapĂ€eval, 9. oktoobril. 💃đŸ•ș

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.