📊 TOP 20: ELINA BORN VS. KARL-ERIK TAUKAR (KOHAD 11-20)

Kolm nädalat tagasi avasime MuusikaPlaneedis gallupi, kus olid vastamisi 12 laulu Elina Bornilt ja 12 Karl-Erik Taukarilt. Eelmisel nädalal läks hääletus lukku ning vastasseisu tulemustest oleme moodustanud TOP 20 tabeli.

Seega jääb neli laulu pingerivist täiesti välja. Täna toome teieni lood, mis maandusid küsitluses kohtadele 11-20 ning homme, 9. oktoobril saab tutvuda kuuma esikümnega. 

Elina Born ja Karl-Erik Taukar on Eesti ühed populaarsemad lauljad, kes saavutasid tuntuse 2012. aasta telesaate “Eesti otsib superstaari” viiendas hooajas. Born saavutas seal teise ja Taukar neljanda koha. Muide, Taukar oli mõnda aega Borni bändis ka bassimängija. 

Aga olgu, nüüd siis tabeli juurde! 🙂

📊 TOP 20: ELINA BORN VS. KARL-ERIK TAUKAR (Kohad 11-20): 

20. Karl-Erik Taukar “Kõik kordub”

Kahekümnendalt astmelt leiame Karl-Erik Taukari debüütalbumi “Vääramatu jõud” neljanda raadiosingli. Lugu “Kõik kordub” on Taukari sõnul “parajalt kiire minekuga lugu, salamisi kummardus minu lapsepõlve lemmikbändile Van Halenile”.

“Lugu sündis bändi proovikajämmi tulemusena ja sai purki albumi salvestussessiooni käigus Downtown stuudios. Laulu sõnum on parajalt naiivne, aga väga eluline. Usun, et selliseid kogemusi on paljudel meist,” on Taukar öelnud.

Loo autorid on Karl-Erik Taukar, Eric Kammiste, Fred Krieger ja Rene Puura.

19. Elina Born “Kilimanjaro”

Koha võrra kõrgemal asub Elina Borni 2015. aasta suvel ilmunud hoogne laul “Kilimanjaro”, mille autoriteks on Stig Rästa ja Vallo Kikas ja mis anti välja kaks kuud peale seda, kui Elina koos Stig Rästaga Eurovisioonil looga “Goodbye to Yesterday” edukalt Eestit esindas. 

Stig Rästa on rääkinud, et lugu sündis tal stuudios kitarri mängides. Kohe oli ka mõte refräänis “Kilimanjaro” laulda, aga miks, seda ta selgitada ei oska.

18. Karl-Erik Taukar “Kell kuus”

Taukari lugu pealkirjaga “Kell kuus”, mille kirjutas Fred Krieger, tuli 2014. aasta novembris välja koos mehe debüütalbumi “Vääramatu jõud” ilmumisega.

17. Elina Born “Mystery”

Ka 17. platsil asetsev lugu on pärit aastast 2014 ja seda esitab Elina Born. “Mystery” autoriteks on lisaks Elinale endale ka Stig Rästa, Fred Krieger ja Vallo Kikas.

16. Elina Born “In or Out”

Kuueteistkümnendalt positsioonilt leiame loo, millega Elina osales konkursil Eesti Laul 2017. Autorid: Stig Rästa, Vallo Kikas, Fred Krieger.

Elina rääkis ETV-le antud intervjuus laulu kohta järgmist: “Kui üldiselt räägivad kõik maailma lood kas armastusest või lahkuminekust, siis mulle väga meeldis see, et sõnade autor Fred Krieger kirjutas ühest mingisugusest maailmast, mis on kuskil olemas, mille asukohta tean ainult mina. Sinna saab ainult siis minna, kui mina ise kedagi kaasa kutsun. Kui sinna maailma sisened, siis pead väga ettevaatlik olema, mida sa soovid, sest kõik soovid lähevad täide. Kui sa kord sinna maailma satud, siis sealt enam välja ei saa. Aga see on väga hea maailm, kõige parem maailm kus keegi tahaks olla.”

15. Karl-Erik Taukar “Lähedal”

“Lähedal” on Taukari 2016. aasta novembris ilmunud laul, mille kirjutasid Ago Teppand, Rene Puura, Eric Kammiste ja Fred Krieger.

14. Karl-Erik Taukar “Salaja”

Laulu “Salaja” kohta on Karl-Erik Taukar rääkinud, et see valmis 2016. aastal, kui tema teise plaadi “Kaks” salvestamine juba lõpule oli jõudnud. “Kui meil need demod olid koos, tundsime, et üks lugu on nagu puudu, et midagi tempokat võiks olla sellel plaadil veel. Siis [Eric] Kammiste oli tegelikult initsiaator sellel lool, ütles, et tal on selline riff, mängis selle refrääni riffi ette ja tal oli mingi salmikäik ka olemas. Siis me hakkasime tegema,” kirjeldas Taukar.

15 minutiga kirjutas Taukar ise 85 protsenti loo sõnadest. “Mind aitas mu pruut nende sõnade kirjutamisel. Ma läksin pärast koju ja siis vaatasin, et mõned read on veel kahtlased ja kuidagi tema abil tegin need paremaks,” meenutas Taukar.

13. Karl-Erik Taukar “Seitse pühapäeva”

Selle laulu muusikavideot on Karl-Eriku fännid kõige kauem ootama pidanud. Nimelt tuli videosingel välja 2017. aasta juunis, kuid video filmiti 2016. aasta oktoobris. Musavideos on näha tõenäoliselt rekordarv (54) kõigile tuttavaid nägusid erinevatelt elualadelt, kes on kõik omavahel kuidagi seotud.

“Lugu räägib sõprusest ja sellest, et head sõpra ei saa millegagi asendada,” on Karl-Erik rääkinud loo tagamaadest.

“Saada selline kamp ühel ja samal päeval ühte autosse oli muidugi paras pähkel. Abiks olid kõigi osalejate uskumatu vastutulelikkus ning muidugi kõrgem logistika. Isegi Vanilla Ninja tuli üheks õhtuks taas kokku, Lennal käisime Räpinas koolis järel, tee peal lahendas koduseid ülesandeid,” meenutas Karl-Erik. Samuti saavad videos kokku legendaarse sõprade laulu esitajad Erich Krieger ja Martin Müürsepp. Lisaks osalevad lõbusas klipis mitmed tuntud näitlejad, sportlased ja muusikud. 

Muide, Widescreen Stuudios filmitud muusikavideo režissöör on Kadi Poll, kes saavutas Kadiah nime all suurema tuntuse konkursil Eesti Laul 2019, esitades lugu “Believe”.

Taukari singlist on oma versiooni teinud ka puhkpillikoosseis Brassical.

12. Elina Born “Kordumatu”

Positsioonil #12 asub Elina Borni aktuaalne sinku “Kordumatu”, mis sündis tänavu juunis toimunud Universal Musicu laulukirjutamislaagris. Värsket lugu esitleti 14. augustil Fotografiska Tallinnas.

Loo “Kordumatu” muusika autoriteks on Elina Born, Gevin Niglas, Karl Killing, Kristel Aaslaid ning Kim Wennerström, kes oli ka loo produtsent. “Kordumatu” sõnad sündisid Elina Borni ja Kristel Aaslaiu sulest.

11. Karl-Erik Taukar “Vastupandamatu”

“Vastupandamatu” puhul on tegu on Karl-Erik Taukari 2014. aasta aprillis avaldatud teise singliga. Kuigi laul oli valmis juba 2013. aasta detsembris, tunnistas Taukar loo ilmudes, et selle ajaga jõuti lugu stuudios kolm korda ümber teha.

“See lugu on pigem areng ja areng suuresti tänu sellele, et me sellega hästi palju vaeva nägime,” tõdes Taukar Vikerraadio saates “Stuudios on Sten Teppan”. 

Loo autorid on Stig Rästa, Fred Krieger ja Karl-Erik Taukar.

Millised laulud jõudsid TOP 10-sse ja kas võidulugu kuulub Elina Borni või Karl-Erik Taukari repertuaari? Lauljate vastasseisu kuuma esikümne toome teieni kolmapäeval, 9. oktoobril. 💃🕺

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.