ASI KINDEL: JÄRGMISE AASTA EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUS TOIMUB ROTTERDAMIS!

Pilt: Ahoy Arena

Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad teatasid, et 2020. aasta konkurss toimub Rotterdamis. Samuti tehti teatavaks poolfinaalide ja finaali toimumise kuupäevad.

Korraldajalinna lõppvooru pääsesid kaks Hollandi linna: Rotterdam ja Maastricht. Täna eetrisse lastud kaheminutilise avalikustamise käigus selgus, et korraldajalinnaks saab Rotterdam. Võistlus toimub 1971. aastal avatud Ahoy Arenal, mis mahutab ligi 16 000 pealtvaatajat ja on ka varem võõrustanud suurüritusi, näiteks 1997. ja 2016. aasta MTV Euroopa muusikaauhindade galat ja 2007. a. laste Eurovisiooni lauluvõistlust.

Järgmisel aastal toimub Eurovisiooni lauluvõistluse esimene poolfinaal 12., teine poolfinaal 14. ja finaal 16. mail.

Tänavu maikuus toimunud konkursi võitis Hollandi esindaja Duncan Laurence looga “Arcade”. Algselt arvati, et Eurovisioon toimub Amsterdamis, ent suvel otsustasid pealinna kandidatuuri esindajad, et nemad enam korraldusõiguse nimel ei võistle.

Nagu me mõned päevad tagasi kirjutasime, siis juba sel pühapäeval, 1. septembril algab ka laulude esitamine konkursile Eesti Laul 2020. Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula rääkis portaalile Menu, et laulude esitamine algab 1. septembril ja konkurss avatakse pidulikult ETV saates “Ringvaade” esmaspäeval, 2. septembril kell 19.00. 

Populaarne mõminaräppar nublu avalikustas paar kuud tagasi laulu “Rotterdam”. Loo jaoks sai riimiseadja inspiratsiooni ansambli Kukerpillid samanimelisest laulust: 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.