TOP 26: EESTI EUROLAULUD (KOHAD 21-26) 🇪🇪

Täpselt kuu aega tagasi startis MuusikaPlaneedis küsitlus, kuhu olid üles rivistatud kõik Eestit esindanud eurolaulud. Täna, 24. augustil kell 17:00 läks gallup lukku ja nüüd hakkame tasapisi tulemustega tutvuma.

Tasapisi seetõttu, et avaldame TOP 26 tabeli kolmes osas: täna kohad 21-26, homme positsioonid 11-20 ja ülehomme, 26. augustil teeme teatavaks kuuma esikümne! Hääli kogunes kokku 651, suur aitäh kõigile kes arvamust avaldasid! 

Niisiis, haarame eurohärjal sarvist!

📊 TOP 26: EESTI EUROLAULUD (Kohad 21-26):

#26 Sandra Oxenryd “Through My Window” | 2006

Kõige viimasele, 26. kohale hääletati rootslanna Sandra Oxenryd, kes esindas meid 2006. aastal Ateenas toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusel looga “Through My Window”, jäädes poolfinaalis 18. kohale ja seetõttu finaali ei pääsenud.  

Laulu sõnade autor on Jana Hallas, heliloojad Pearu Paulus, Ilmar Laisaar ja Alar Kotkas. Muide, Eurolaulu konkursil edestas Sandra teisele kohale tulnud Eda-Ines Etti esitatud pala “Iseendale” kõigest kahe punktiga!

Rootsis on Sandra kuulsaks saanud sellega, et võitis 2005. aasta tõsielusarja “Fame Factory”. Samal aastal ilmus tema debüütalbum “All There Is”. 2008. aastal võttis Sandra Oxenryd osa ka Poola eurolaulu valimisest, tema esitatud “Superhero” platseerus seal kaheksandaks.

#25 Janika Sillamaa “Muretut meelt ja südametuld” | 1993

“Muretut meelt ja südametuld” oli Eesti esimene eurolaul. Andres Valkoneni ja Leelo Tungla loodud lugu esitas Janika Sillamaa 1993. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse uute riikide eelvoorus Ljubljanas. Paraku jäi Eesti esinduslaul seal 47 punktiga viiendale kohale ja langes võistlusest välja.

#24  Ruffus “Eighties Coming Back” | 2003

“Eighties Coming Back” on laul, mis esindas Eestit 2003. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Riias. Loo meloodia ja sõnade autor oli Vaiko Eplik, esitas ansambel Ruffus. Pala platseerus 21. kohale, kokku osales tol aastal võistlusel 26 riiki.

#23 Jüri Pootsmann “Play” | 2016

Jüri Pootsmanni esitatud “Play” esindas Eestit Stockholmis 2016. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel. Loo autorid on Fred Krieger, Stig Rästa ja Vallo Kikas. Lavaesituses osalesid taustalauljad Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja Silver Laas.

“Play” astus üles Eurovisiooni esimeses poolfinaalis, kus Jüri Pootsmann esitas seda õhtu teises pooles 13. võistluslauluna. Laul kogus 24 punkti, jäi 18. kohale ega pääsenud konkursi finaali. Kogutud punktisumma (24 punkti) asetas Eesti kõigi riikide arvestuses viimasele kohale, mis tähendab, et see on Eesti jaoks kõige halvem poolfinaali tulemus kõigi Eurovisioonil osaletud aastate jooksul.

#22 Gerli Padar “Partners in Crime” | 2007

“Partners in Crime” oli Eesti riiki esindav laul 2007. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Helsingis. Laulu esitas Gerli Padar. Loo sõnad on kirjutanud Berit Veiber ning viisi Hendrik Sal-Saller.

“Partners In Crime” saavutas poolfinaalis 33 punktiga 28 riigi hulgas 22. koha ning finaali ei pääsenud. 

#21 Suntribe “Let’s Get Loud” | 2005

Kohale #21 hääletati Sven Lõhmuse loodud pala “Let’s Get Loud”, mis esindas Eestit 2005. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel. Laulu esitas kollektiiv Suntribe. Poolfinaalis sai laul 31 punkti ja jäi 20. kohale ega pääsenud sellega finaalvõistlusele.

Nagu artikli alguses mainitud, avaldame kohad 11-20 pühapäeval, 25. augustil!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.