TOP 26: EESTI EUROLAULUD (KOHAD 21-26) đŸ‡ȘđŸ‡Ș

TĂ€pselt kuu aega tagasi startis MuusikaPlaneedis kĂŒsitlus, kuhu olid ĂŒles rivistatud kĂ”ik Eestit esindanud eurolaulud. TĂ€na, 24. augustil kell 17:00 lĂ€ks gallup lukku ja nĂŒĂŒd hakkame tasapisi tulemustega tutvuma.

Tasapisi seetĂ”ttu, et avaldame TOP 26 tabeli kolmes osas: tĂ€na kohad 21-26, homme positsioonid 11-20 ja ĂŒlehomme, 26. augustil teeme teatavaks kuuma esikĂŒmne! HÀÀli kogunes kokku 651, suur aitĂ€h kĂ”igile kes arvamust avaldasid! 

Niisiis, haarame eurohÀrjal sarvist!

📊 TOP 26: EESTI EUROLAULUD (Kohad 21-26):

#26 Sandra Oxenryd “Through My Window” | 2006

KĂ”ige viimasele, 26. kohale hÀÀletati rootslanna Sandra Oxenryd, kes esindas meid 2006. aastal Ateenas toimunud Eurovisiooni lauluvĂ”istlusel looga “Through My Window”, jÀÀdes poolfinaalis 18. kohale ja seetĂ”ttu finaali ei pÀÀsenud.  

Laulu sĂ”nade autor on Jana Hallas, heliloojad Pearu Paulus, Ilmar Laisaar ja Alar Kotkas. Muide, Eurolaulu konkursil edestas Sandra teisele kohale tulnud Eda-Ines Etti esitatud pala “Iseendale” kĂ”igest kahe punktiga!

Rootsis on Sandra kuulsaks saanud sellega, et vĂ”itis 2005. aasta tĂ”sielusarja “Fame Factory”. Samal aastal ilmus tema debĂŒĂŒtalbum “All There Is”. 2008. aastal vĂ”ttis Sandra Oxenryd osa ka Poola eurolaulu valimisest, tema esitatud “Superhero” platseerus seal kaheksandaks.

#25 Janika Sillamaa “Muretut meelt ja sĂŒdametuld” | 1993

“Muretut meelt ja sĂŒdametuld” oli Eesti esimene eurolaul. Andres Valkoneni ja Leelo Tungla loodud lugu esitas Janika Sillamaa 1993. aasta Eurovisiooni lauluvĂ”istluse uute riikide eelvoorus Ljubljanas. Paraku jĂ€i Eesti esinduslaul seal 47 punktiga viiendale kohale ja langes vĂ”istlusest vĂ€lja.

#24  Ruffus “Eighties Coming Back” | 2003

“Eighties Coming Back” on laul, mis esindas Eestit 2003. aasta Eurovisiooni lauluvĂ”istlusel Riias. Loo meloodia ja sĂ”nade autor oli Vaiko Eplik, esitas ansambel Ruffus. Pala platseerus 21. kohale, kokku osales tol aastal vĂ”istlusel 26 riiki.

#23 JĂŒri Pootsmann “Play” | 2016

JĂŒri Pootsmanni esitatud “Play” esindas Eestit Stockholmis 2016. aasta Eurovisiooni lauluvĂ”istlusel. Loo autorid on Fred Krieger, Stig RĂ€sta ja Vallo Kikas. Lavaesituses osalesid taustalauljad Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja Silver Laas.

“Play” astus ĂŒles Eurovisiooni esimeses poolfinaalis, kus JĂŒri Pootsmann esitas seda Ă”htu teises pooles 13. vĂ”istluslauluna. Laul kogus 24 punkti, jĂ€i 18. kohale ega pÀÀsenud konkursi finaali. Kogutud punktisumma (24 punkti) asetas Eesti kĂ”igi riikide arvestuses viimasele kohale, mis tĂ€hendab, et see on Eesti jaoks kĂ”ige halvem poolfinaali tulemus kĂ”igi Eurovisioonil osaletud aastate jooksul.

#22 Gerli Padar “Partners in Crime” | 2007

“Partners in Crime” oli Eesti riiki esindav laul 2007. aasta Eurovisiooni lauluvĂ”istlusel Helsingis. Laulu esitas Gerli Padar. Loo sĂ”nad on kirjutanud Berit Veiber ning viisi Hendrik Sal-Saller.

“Partners In Crime” saavutas poolfinaalis 33 punktiga 28 riigi hulgas 22. koha ning finaali ei pÀÀsenud. 

#21 Suntribe “Let’s Get Loud” | 2005

Kohale #21 hÀÀletati Sven LĂ”hmuse loodud pala “Let’s Get Loud”, mis esindas Eestit 2005. aasta Eurovisiooni lauluvĂ”istlusel. Laulu esitas kollektiiv Suntribe. Poolfinaalis sai laul 31 punkti ja jĂ€i 20. kohale ega pÀÀsenud sellega finaalvĂ”istlusele.

Nagu artikli alguses mainitud, avaldame kohad 11-20 pĂŒhapĂ€eval, 25. augustil!

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.