RIFFARRICA LÖÖB EESTI JÕULISE RIFIFOLGI LAHTI EGIPTUSES JA LÄTIS

Foto: Elmo Riig

Egiptuse rannikulinnas Aleksandrias, kus toimub 17. rahvusvaheline suvefestival, elab üle viie miljoni elaniku. Kui paljud neist lähevad 18. augustil selle linna uhke välimusega raamatukogu kõrval vabaõhulaval kuulama eestimaist rififolki mängivat Riffarricat, ei ole veel teada. Küll on aga juba selgunud, et sama kahemehebändi torupill jõriseb viisi ja trummid lajatavad rütmi 23. augustil Riias, Lucavsala saarel, kuhu oodatakse umbes 20 000 inimest. Riias esindab Riffarrica ainukese bändina Eestit suurel muusikasündmusel, millega tähistatakse Balti keti 30. aastapäeva.

Riffarricas mängib löökpille Kristjan Priks. Torupillimees Kulno Malva on ühtlasi akordionist. Laulavad mõlemad. Nii saavad eesti rahvalaulude ürgsest jõust osa neil päevil nii egiptlased kui lätlased ning nende külalised laiast maailmast. “Ootame esinemist nii Aleksandrias kui ka Riias väga,” ütles Kulno Malva. “Meid on sel suvel Eestis väga hästi vastu võetud, kontserte Viljandi, Viru ja Seto folgil on saatnud suurepärane tagasiside. Eks väike ärevus on küll sees, et kuidas nii erinevas kultuuriruumis nagu Egiptus meie muusika inimestele mõjub. Aga arvan, et oleme seal oma jõuliste riffide ja regilauludega päris eksootilised ja omanäolised.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.