STATION NARVA UUED ARTISTID AVALIKUD! PIIRILINNA FESTIVALIL ESINEVAD TEISTE SEAS LONDONI JUNGLE-PUNK LEGEND ASIAN DUB FOUNDATION JA EESTI MÕMINARÄPI STAAR NUBLU

Asian Dub Foundation (foto: Rebeladelica)

19.–21. septembril Eesti idapoolseimas linnas toimuv muusika ja linnakultuuri festival Station Narva avalikustas seitse uut esinejat, kelle seas on Briti dub ‘n’ punk pioneer Asian Dub Foundation, äsja Narvas filmitud muusikavideo üllitanud Eesti mõminaräpi esistaar nublu, Venemaa shoegaze bänd Blankenberge ja Soome italo-disco duo PEU. 

Alates tänasest on Piletilevis lisaks müügil Station Narva 2019 päevapiletid hinnaga 25 eurot. Kahel õhtul kehtiv festivalipass on müügil hinnaga 39 eurot. 

Tänavuse Station Narva festivali muusikaprogramm leiab aset 20. ja 21. septembril Narva etenduskunstide keskuses Vaba Lava ja klubis Ro-Ro. Varem väljakuulutatud artistidele, kelle seas on islandlased GusGus ja Hatari ning Nepaali-Tiibeti päritolu elektroonikatäht Aïsha Devi, lisandusid täna seitse uut esinejat.

Välisartistidest on kavasse kinnitatud üks Briti saarte viimase veerandsaja aasta parimaid live-bände ning jungle’i, dub’i, rocki ja räpi sünteesijaid Asian Dub Foundation, Venemaa tuntumaid shoegaze’i kooslusi Blankenberge ning eleegilise italo duo PEU Soomest. Kodumaistest tegijatest on programmi lisatud äsja Narvas filmitud muusikavideo “Für Oksana” üllitanud nublu, Eesti urbanmuusika suunanäitaja Yasmyn, postrocki nelik Kaschalot ja meloodilise indierocki punt Lemon Trees.  

Üks Station Narva peaesinejaist, laupäeval, 21. septembril Vaba Lava blackboxis üles astuv  Londoni kamp Asian Dub Foundation (ADF), tõestab, kui etniliselt ja kultuuriliselt mitmekesine ning elujõuline võib muusika olla. ADF loomingus ristuvad karmid jungle’i rütmid, dub’ilikud bassikäigud, teravad kitarririfid, ja skandeerivad viited bändi liikmete Lõuna-Aasia päritolule. Enam kui veerandsaja aastase tegevusaja jooksul on ADF jaganud lava nii Rage Against the Machine’i kui ka Beastie Boysiga ning teinud koostööd nii Radioheadi kui ka Iggy Popiga. Tänavu on bänd loonud taustamuusikat noore kliimaaktivisti Greta Thunbergi hoiatusklippidele ja esitanud Pariisi Immigratsioonimuuseumis oma kontserdikava “Alžiiri lahing” uustõlgendust. Samuti anti sel aastal uuesti välja nende Mercury Prize’i nominendist 1998. aasta läbilöögialbum “Rafi’s Revenge”. 

Reedel, 20. septembril teeb Narva Vaba Lava keskuses oma piirilinna-debüüdi viimase aasta Eesti muusikavälja defineeriv mõminaräpi nähtus nublu. Sel nädalal ilmus ka nublu muusikavideo loole “Für Oksana”, milles lööb kaasa ka emsii Gameboy Tetris (tuntud ka kui Gorõ Lana Magnum Pi ja 5miinuse Venelane) ja mis on üles võetud ei kusagil mujal kui kirevates paikades üle kogu Narva.

Peterburist saabub Narvasse shoegaze bänd Blankenberge, kelle soe ja õhuline unelmapop on pälvinud ka rahvusvahelist tähelepanu. Station Narva festival esitletakse oma tänavu kevadel ilmunud teise kauamängiva albumi “More” kavaga. Eht-soomelikku tragikoomilist eleegiat pakub publikule Soome italo disco tandem PEU (ehk Pohjois-Euroopan suurimmat), kes iseloomustavad oma loomingut kui miskit “väga tõsist, aga samas mitte just nii väga tõsist”. 

Kodumaistest artistidest on festivali kavasse lisandunud kolm erikõlalist esinejat. Kui tänavu debüütalbumi “SlowFall” avaldanud YASMYN toob Vaba Lavale ajastutundlikke r&b, träpi ja popi hoovusi, siis Lemon Trees kostitab Ro-Ro publikut 80ndate ja 90ndate mõjutustega elujaatava, meloodilise kitarri-indiega. Oma nurgelistest riffidest ja helgetest meloodiatest koosneva arsenali laotab Ro-Ro lavale ka Tallinna math/postrock kollektiiv Kaschalot.  

Station Narva 2019 muusikaprogrammi esinejad päevade kaupa: 

Reede, 20. september: 
GusGus (IS), Aisha Devi (CH), nublu (EE), Blankenberge (RU), Yasmyn (EE), AveNova (EE), MOJA (JP), Lemon Trees (EE), Keetai (EE)

Laupäev, 21. september:
Asian Dub Foundation (UK), Hatari (IS), Inturist (RU), Molchat Doma (BY), Psychoterror (EE), Gram-Of-Fun (EE), PEU (FI), Kaschalot (EE), Absolut-2 (EE)

Alates tänasest on Piletilevis müügil Station Narva 2019 päevapiletid hinnaga 25 eurot. 
Kahe päeva festivalipass on müügil hinnaga 39 eurot.   

Festivali pass tagab pääsu 20. ja 21. septembri õhtul nii Vaba Lava keskusse kui ka Ro-Ro klubisse. Päevapiletid kehtivad mõlemas muusikaprogrammi toimumispaigas piletil märgitud kuupäeval. Ro-Ro klubisse tagavad kummalgi õhtul pääsu ka eraldi müügile tulevad piletid hinnaga 10 eurot.  

Neljapäeval, 19, septembril toimub Station Narva raames Vaba Lava keskuses Eesti-Vene koostöölavastuse “Lõhe / Разлом” esietendus. Etendusele on Piletilevis müügil eraldi piletid hinnaga 15–18 eurot. Reede, 20. septembri päeval leiab Vaba Lava keskuses aset Station Narva ettevõtluspäev ning laupäeval täidavad Narva linnalavad, kunstieksperimendid ning spordi ja toidukultuuri üritused.

Station Narva 2019 lõplik programm kuulutatakse välja augusti ja septembri jooksul. Lisaks muusikaprogrammile ja teatrietendusele toimuvad Station Narva raames ka avalikud vestlused ning kureeritud ekskursioonid üle kogu linna, sealhulgas festivali ajaks spetsiaalse valguskujunduse saavas Kreenholmi tööstuskompleksis.

Station Narva korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös mitmete Narva organisatsioonidega. 

Station Narva 2019 uute esinejate muusikavideoid: 

Asian Dub Foundation “New Way, New Life”: 

nublu x gameboy tetris “für Oksana”:

PEU “In A Different Way”:

YASMYN feat. Moeazy & Hennessy “SlowFall”:

Kaschalot “Whale Song”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.