STATION NARVA UUED ARTISTID AVALIKUD! PIIRILINNA FESTIVALIL ESINEVAD TEISTE SEAS AISHA DEVI, HATARI, PSYCHOTERROR JA GRAM-OF-FUN

Psychoterror

19.–21. septembril Eesti idapoolseimas linnas toimuv muusika ja linnakultuuri festival Station Narva avalikustas üheksa uut esinejat, kelle seas on Tiibeti-Nepaali juurtega Šveitsi laulja-produtsent Aïsha Devi, Islandi tehnodüstoopia rühmitus Hatari, Venemaa improgrupp Inturist ning kodumaised Psychoterror ja Gram-Of-Fun.

Station Narva 2019 festivalipassid hinnaga 29 eurot on müügil Piletilevis. Eraldi piletid hinnaga 15 eurot on müügil festivali raames Narva Aleksandri kirikus toimuvale Kirill Richteri kontserdile.

Tänavu teist korda toimuva Station Narva festivali muusikaprogramm leiab aset 20. ja 21. septembril etenduskunstide keskuses Vaba Lava, Narva jõe kaldal asuvas Ro-Ro klubis ja Aleksandri kirikus. Lisaks varem välja kuulutatud Islandi elektroonika pioneerile GusGus ja Venemaa neoklassika tähele Kirill Richterile avalikustas festival täna üheksa uut esinejat.

Välisartistidest on kavasse kinnitatud Tiibeti-Nepaali päritolu “eeterliku reivi” staar Aïsha Devi, Eurovisioonil laineid löönud Islandi tehnodüstoopia rühmitus Hatari, Venemaa improgrupp Inturist, Jaapani müraroki duo MOJA ja Valgevene sündipopi bänd Molchat Doma. Kodumaistest tegijatest on programmi lisatud tantsuline supergrupp Gram-Of-Fun, pungilegend Psychoterror, rokialkeemikute tandem KEETAI ja võõrustajalinna Narva veterankollektiiv Absolut-2.

Reedel, 20. septembril Vaba Lava keskuses üles astuva Aïsha Devi lajatavate biitide ja reivisutsakatega pikitud digi-mantrad ja paeluv esinemislaad on publikut pahviks löönud lugematutel lavadel Siberist Mehhikoni ja Mutekist Boiler Roomini. Šveitsis resideeruvat Tiibeti-Nepaali päritolu Devi peetakse üheks olulisemaks uue aja klubimuusika loojaks ning tema mullu ilmunud albumile “DNA Feelings” on muusikapress omistanud lausa “materiaalse maailma vibratsioone ja olemuse kiudusid” muutvat väge. Station Narval esitab ta koos Berliini visuaalkunstniku MFO-ga kava nimega “∞E=TRv”.

Laupäeva, 21. septembri üheks häälekamaks esinejaks on Islandi tehnodüstoopiline rühmitus Hatari, kelle nimi jõudis laiema avalikkuse teadvusse tänu ülesastumisele tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel. Station Narval lubavad satiirilised šokirokkarid pakkuda vastuolulist, ent meelelahutuslikku etendust, mis paljastab “armutut pettust nimega igapäevaelu ning iga selles kulutatud minuti tarbetust”.  

Idanaabrite pealinnast Moskvast saabub Narvasse Inturist ehk nii Eesti kui ka muu Euroopa publikule juba tuntud bändi Glintshake ninamehe Jevgeni Gorbunovi audiovisuaalne improprojekt. Ettearvamatu muusikalise avantüürina tuntud Inturist ehitab igal esinemisel uue, nihkes maailma, mille koostisosad ulatuvad masinlikust transist situatsioonikomöödiani. Valgevene pealinnast Minskist tuleb Molchat Doma – bänd, mis võlus tänavusel Tallinn Music Weekil nii kohalikku publikut kui ka välisajakirjanikke oma venekeelse neogooti ja sündipopi sulamiga. Samuti selle aasta Tallinn Music Weekil laineid löönud Jaapani müraroki duo MOJA raputab piirilinna oma aprillis ilmunud ja humoorikalt vastuolulist pealkirja “Be Quiet” kandva albumi kraamiga.

Kodumaistest artistidest on kavasse lisandunud neli eri kõla ja moega esinejat. Ro-Ro klubis sooritab oma Narva debüüdi ligi kolm aastakümmet sotsiaalse närvi ja motoorse gruuvi piire testinud Psychoterror, eesotsas eheda rokenrolli vaimu kehastuse Freddy Grenzmanniga. Võõrustajalinna Narva esindajaist astub samas üles veerandsaja aasta eest loodud ning pärast mõningast pausi tänavu comebacki teinud rokikollektiiv Absolut-2. Neist põlvkonna jagu noorem Tallinna bänd KEETAI toob Narvasse Kaug-Ida maailmavaate, industriali ja space rocki kajasid. Hoopis teistlaadi, mahedaid popsouli, funki ja elektroonilise džässi vibratsioone lisab festivalile supergrupp Gram-Of-Fun.

Lisaks Vaba Lava keskusele ja Ro-Ro klubile ulatub Station Narva muusikaprogramm ka Narva Aleksandri kirikusse, kus leiab aset Vene neoklassika tähe Kirill Richteri kontsert. Festivali kogu muusikaprogramm kuulutatakse välja suve jooksul. Ühtlasi avalikustatakse suve jooksul ka muu festivali programm teatrietendusest avalike vestluste ning Kreenholmi tööstuskompleksi giidituuride ja kunstintsallatsioonideni.

Station Narva 2019 festivalipassid hinnaga 29 eurot ja Kirill Richteri kontserdi piletid hinnaga 15 eurot on müügil Piletilevi veebikeskkonnas ja müügipunktides üle Eesti.

Festivali päevapiletid tulevad müüki kogu programmi ja ajakava avalikustamisel.

Kuni 27. juulini kestab Station Narva raames teostuva Kreenholmi manufaktuuri kujunduse ideekonkurss. Lisainfot saab lugeda siit.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.