ANDRES ROOTS ALUSTAB VON KRAHLIS BLUUSIKONTSERTIDE SARJA

Foto: Leif Laaksonen

Homme alustab slaidkitarrist Andres Roots suvist residentuuri Von Krahli Baaris: aprillis USA ajakirjas Blues Blast “muljetavaldavaks kitarrivõluriks” tituleeritud tartlane annab Tallinnas soolokontserdi iga kuu teisel teisipäeval – 11. juunil, 9. juulil ja 13. augustil. Suve jooksul kuuleb Rootsi ka näiteks Ida-Virumaa festivalil 7 linna muusika ning Soome suurimate bluusifestivalide hulka kuuluval Rauma Bluesil.

“Von Krahli pakutud ettevõtmine tundus mulle mitmes mõttes huvitav – ühtepidi on Tallinna rahvas ammu kurtnud, et mind seal liiga harva näeb, teistpidi tähendab igakuine kontsert samas kohas seda, et ma mitte ainult ei või, vaid suisa pean repertuaari varieerima, katsetades uusi lugusid ja tuletades meelde neid, mida ma ammu mänginud ei ole,” ütles Roots. “Sümpaatne on ka see, et õhtul kella kümneks on pidu juba läbi, nii et kuulama saavad rahulikult tulla ka need, kes hommikul vara päevatööle tõusma peavad.”

Rootsi viimane CD-album “Breakfast in September” jõudis aastavahetusel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiotes enimmängitud bluusiplaatide esikümnesse ning Roots ise märtsikuise ajakirja Blues in Britain esikaanele. Esitlustuuri käigus Šotimaal salvestatud kontsert-EP “Loch Lomond Blues” ilmus mais nii digitaalselt kui limiteeritud tiraažis CD-l, veel enne sügist on aga Rootsilt oodata uut vinüülplaati – tema 2016. aasta LP “Roots Music” tõusis toona R2 Eesti albumitabeli tippu ning pälvis Kuldse Plaadi auhinna.

Video: Andres Roots 23. mail Tartu Illegaardis:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.