VÄRSKETE IDEEDEGA ÜLLATAV TALLINNA TÄNAVATOIDUFESTIVAL TOIMUB 8.–9. JUUNIL

Baltimaade suurim tänavatoidufestival, millest suuresti kogu tänavatoitlustuse valdkonna kiire areng Eestis alguse sai, toimub 8.–9. juunil Telliskivi Loomelinnakus juba 6. korda! Festival on läbi teinud kevadise värskenduskuuri. Lisaks mõnusatele maitsetele on rohkem eriilmelisi puhkealasid, muusikalisi elamusi, põnevaid tegevusi lastele ja peredele ning ka koertele.

“Festivali eesmärk on endiselt pakkuda uudseid ja üllatavaid maitseid Eestist ja väljaspoolt. Näiteks saab varasemast rohkem nautida Läti ning Aasia rahvusköökide toite. Külastajatele pakuvad meelelahutusprogrammi mitmed artistid, DJ’d ja trummarid. Üllatuslikust pop-up köögist “Kuulus ja kummaline” leiab pliidi taga toimetamas kultuuritegelasi, kes tulevad oma kulinaarseid oskusi näitama. Esimest korda jätkub festivali esimene päev ka õhtuse programmiga, kus astuvad üles nii reket, The Boondocks, Rainer Ild, Sammalhabe ja paljud teised,” ütleb festivali peakorraldaja Bianka Soe.

Lapsed ja pered on sel aastal eriliselt oodatud. Põnnidele on loodud eraldi ala, kus mõlemal päeval toimub rohkelt töötubasid ja põnevaid tegevusi. Toidujutte maalt ja merelt pajatab kirjanik Wimberg, toimub võileibade iludusvõistlus, juurikate mandala tegemine ning trummide töötoad. Ajakiri Pere ja Kodu valmistab lastega suure sünnipäevakoogi ja mõnusat suvelimpsi. Kohal on ka toitumisnõustaja. Pisemate peale on mõelnud kõik toitlustajad, kes on menüüsse lisanud midagi just laste maitse-eelistustele mõeldes.

Festivalile on oodatud ka korralikult käituvad koerad, kellele sel aastal luuakse lausa eraldi ala mängimiseks, puhkamiseks, söömiseks-joomiseks.

Tallinna Tänavatoidufestival väärtustab rohelist mõtteviisi ja minimeerib koormust ümbritsevale keskkonnale. Festival on plastikkõrre-vaba, toitu serveeritakse ainult biolagunevatelt nõudelt ning jooke vaid korduvkasutatavatest topsidest. Korraldatakse mõistlikku jäätmekäitlust, mille osas nõustatakse ka külastajat.

Rohkem infot ja programm

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.