EESTI ALBUMITABELIS TÕUSIS LIIDRIKS ANSAMBLI NAISED KÖÖGIS HELIKANDJA “UHKE JA VABA”

Eelmisel nädalal oli heliplaate müüvates poodides kõige suuremaks hitiks kollektiivi Naised Köögis kolmas CD “Uhke ja vaba”.

Ansambli Naised Köögis uus plaat “Uhke ja vaba” koondab endas kümmet lugu räpist ja karikatuursest lorilaulust kuni romansiliku elutunnetusega autorilauludeni. Algselt pidi plaat kandma pealkirja “Igavesti heitlike tunnete tango”, kuid ka ansambli liikmete tunded olid heitlikud ja viimasel hetkel otsustati ümber. Pühapäeval, 12. mail sai läbi nende uue albumi esitlustuur.

Albumitabeli teisel platsil asub hiljuti omanimelise trammi saanud Jaak Joala (1950-2014) duettide kogumik “Ma joobun õnnest”. Viisikettal leidub kuusteist duetti, mis salvestatud aastatel 1971-1990. Pooled plaadil kõlavatest lauludest on meie heliloojate looming, pooled seitsmekümnendatel populaarsete laulude eestikeelsed kaverid.

Eelmise nädala hõbemedali omanik, Nedsaja Küla Bänd on nüüd albumiga “Paksu metsa vahel” kolmas. Nedsaja Küla Bänd ühendab kolme pillimeest, kes on kokku seganud väga laiahaardelise peomuusika kompoti. Omanäolisteks tantsulugudeks on saanud paljud rahvalaulud, levimuusika hitid kui ka energilised lood näiteks Iirimaalt ja Kanadast. Pundi debüütalbum “Paksu metsa vahel” on väga hästi vastu võetud, plaadil leiduvad näiteks sellised palad nagu “See mees”, “Püüab meid”, “Sinna ja tänna” ning “94/95”.

Kõige suurema üllatuse pakub värskes pingereas aga ansambel SHANON, kelle 2012. aastal ilmunud plaat “Tuhat ja üks ööd” platseerus taastulijana üheksandale kohale. Sellel CD-l leiduvad näiteks hittlood “Murtud”, “Kukub täht”, “Jäätunud jäljed” ja loomulikult ka plaadi nimilugu “Tuhat ja üks ööd”.

Eesti albumitabel (13. mai):

1 (8) Naised Köögis “Uhke ja vaba”
2 (3) Jaak Joala “Ma joobun õnnest”
3 (2) Nedsaja Küla Bänd “Paksu metsa vahel”
4 TAAS Soundtrack – Queen “Bohemian Rhapsody”
5 UUS Eesti Kullafond “Onu Remuse jutud ja laulud”
6 (7) MaiGroup “Metamorphosis”
7 UUS Miljardid “Imeline” EP
8 (5) Propeller “40”
9 TAAS SHANON “Tuhat ja üks ööd”
10 (1) Tõnu Timm “Tõun”

Sulgudes positsioon eelmisel nädalal

Edetabelit aitavad MuusikaPlaneedil kokku panna Tallinna poed Terminal ja Biit Me Record Store ning üle-eestiline Apollo poodide kett.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.