ESIVANEMATE KAJA UUS LAUL LAHKAB EESTLASTE KÄRAKALEMBUST

Laulja ja laulukirjutaja Artur Rinne värskel projektil Esivanemate Kaja on valminud uus muusikapala ja video “Ei tüdi õllest-viinast” – regivärss, millel lugu põhineb, pandi ärkamisajal kirja Lõuna-Eestis. Erinevaid variante sellest loost leidus Harglas (Valgamaa) ja Nuustakul (Otepää), samuti ka Laiusel (Jõgevamaa) ja Suure-Jaanis (Viljandimaa).

“Kui öeldakse, et eesti mees joob palju, aga ikka küll ei saa, siis nagu laulust selgub, pole see sugugi uus probleem,” ütleb Rinne. “Eesti mehe maks on pidanud olema sama töökas, nagu mees isegi – nüüd ja toona. Selle laulu kirjutamisel oli minu soov, et ehk õnnestub saada jala või kaks siin kallil Eestimaa pinnal tantsima ka. Nii saaksid meie esivanemad ka trallist osa.”

Esivanemate Kaja on projekt, mille eesmärk on viia kuulaja-vaatajani iidseid eesti regilaule uues kuues ning mille debüütsingel “Veere, veere päevakene!” ilmus märtsikuus. Artur Rinne on projekti eestvedaja, viiside autor ja solist.

“Salvestusjärge ootavaid lugusid on mul sahtlis veel mitukümmend,” lahkab Artur Rinne tulevikuplaane. “Jäädvustada sooviks nad kõik, nii enese kui tulevaste põlvede rõõmuks.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.