KUULSUSTE KODA KUTSUB KOLMAPÄEVAL KOHTUMISÕHTULE SINGER VINGERIGA

13. märtsil kell 19.00 algab Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtu ansambliga Singer Vinger, Maarjamäe lossi tallihoones on popmuusika näituse laval ansambli asutajaliikmed Hardi Volmer ja Roald Jürlau.

Ansambel Singer Vinger on tegutsenud juba 33 aastat, välja andnud kümmekond kauamängivat, kasvatanud üles mitu generatsiooni inimesi, kes teavad kodusõja kohta nii mõndagi, ja tekitanud halle juuksekarvu paljudes 1980. aastate riigivõimu esindajate peades. Nende tuntud ja armastatud laulud kõlavad tänaseni tihti raadios ja teles ning ansambli energia laval pole väiksem kui 30 aastat tagasi. Kohtumisõhtul räägivad Singer Vingeri asutajaliikmed lugusid ansambli kirevast ajaloost, muusikast ja kaasteelistest.

Õhtut juhib Sten Teppan, muusikat mängib Otsakooli ansambel. Pääsmed on saadaval Piletilevis, ürituse salvestab ERR-i portaal Menu.

Eesti muusika kuulsuste koja kohtumisõhtute sari toob publiku ette muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti poppmuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Eesti teatri- ja muusikamuuseumi näitus “Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu” räägib Eesti poppmuusika kujunemisest alates esimesest heliplaadist 1901. aastal kuni Eurovisiooni võiduni 2001. aastal. Saja aasta sisse mahuvad säravad staarid, “Horoskoop”, isetehtud pillid, “jazz luudel”, pungi kõrgaeg, laulev revolutsioon ja veel palju meenutamist väärt hetki, sündmusi ja inimesi.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.