SUVEL RESPEKTIGA LÕPPARVET TEGEV KERDO MÖLDER: “MINU ELU EI OLE ENAM LAVALAUDADEL”

Jaanuaris kirjutasime, et sel suvel 10. sünnipäeva tähistav popduo Respekt lõpetab juuli lõpus tegevuse. Kollektiivi laulja Kerdo Mölder kinnitab, et otsus on lõplik. 

Kerdo kirjutab: “Kindlasti ei tasu Respekti lahkuminekut võrrelda Patuse Poole omaga või pidada seda PR-trikiks. Respekti lõpp on väga kindlalt otsustatud ja tegelikult kaalusin selle lõpetamist juba varem veel kui Patused lõpetasid ning sellel on hoopis teised tagamaad.

Mul on selleks väga mitmeid ja olulisi põhjuseid.

Kui ma oleks teadnud, mida toob tegelikult endaga kaasa tuntus ja avalik tähelepanu, ei oleks ma kindlasti oma unistust, Respekti ellu viinud.
Täna mõistan ma selgelt Jaak Joala laulu sõnumit “Kuulsuse kannul”.

Ka mängufilmi tehes mainisin Henrik Normannile sageli, et minu suurim hirm selle filmi puhul on see, et kas ma elan tegelikult seda tuntust ja tähelepanu vaimselt üle – seda kartsin ma kõige enam.
Olles Henriku pikaajaline sõber, olen ma palju näinud mis elu see on ja alati talle öelnud, et mida rohkem ma seda näen, seda rohkem ma taipan, et ma ei taha sellist elu. Igasugune privaatsus on kadunud, iga sinu sammu ja liigutust jälgitakse. See toob kaasa suure depressiooni.

Ma tean ja olen kindel, et kui ma oleks tahtnud, oleksin ma kindlasti Respektile taas võimsa elu ja uue hoo sisse süstinud, oleme seda korduvalt teinud, aga seekord jäi puudu jõust, tahtest ja energiast.

Tahate või mitte, aga sellise muusika austajaid on Eestis rohkem kui sellest avalikult räägitakse, seda on alati püütud miskipärast maha vaikida ja määratlemine, et see justkui oleks nö Lõuna-Eesti muusika, on puhas feik. Nii Respektil, Parustel kui Helladel on saalid täis ka Rakveres, Pärnus, Haapsalus, saartel ja värisege – ka Tallinnas. Ei ole Lõuna-Eesti bändid vaid Eesti rahva bändid!

Ka laval ei ole ma enam see kes olin kunagi, niipalju kui ma ka ei üritaks ei pressi ma enam seda vana Kerdot välja. Olen lavalaudadel olnud ligi 20 aastat, alustades omal ajal DJ-na.

Muidugi sai sellele kõigele saatuslikuks suuresti ka minu isiklik elu, mis ei võimaldanud enam elu laval ja avalikkuse ees.
Oma isikliku otsuse tagamaadest olen andnud lubaduse pihtida ka kindlale saatele. Seda ei tee ma ei haletsusest ega tähelepanu vajadusest, mida olen saanud piisavalt, vaid selleks, et kasvõi üks inimene saaks õpetust, jõudu või inspiratsiooni.

Olen teinud oma järgnevale eluteele kindlad suunad, kindlasti jääb sealt välja meelelahutus. Minu elu ei jätku kindlasti enam lavalaudadel.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.