TÄNA ÕHTUL JAGATAKSE KÄTTE EESTI MUUSIKAAUHINNAD 2019

Täna, 24. jaanuaril toimub Saku Suurhallis Eesti Muusikaauhinnad 2019 gala, kus jagatakse auhindu 17. kategoorias. Üritusega on seotud ligi 300 inimest, show‘le on oodata üle 4000 külalise ning õhtut juhivad Reigo Ahven ja Triinu “Lepatriinu” Paomets. Kohapealt teevad otseülekande Kanal 2, Kanal 11, raadio Elmar ning portaal Elu24. 

SHOW ALGUS

Saku Suurhalli uksed avatakse külalistele kell 18.00 (pääsmeid saab veel hinnaga 24-69.90 eurot osta Piletilevist), kontsertprogramm algab kell 19.30 ja üritus lõpeb orienteeruvalt kell 22.45.

Kanal 11 otseülekanne algab kell 19.30, aga Kanal 2-st saab Saku Suurhallis toimuvat jälgida kella 20.00-st. Otseülekandeid pakuvad ka portaal Elu24 ja raadio Elmar.

Muide, 2018. aastal vaatas Eesti Muusikaauhindade 20. galat Kanal 2 vahendusel ca 135 000 inimest.

ILM

Kella 18 ajal kui EMA külalised Saku Suurhalli hakkavad saabuma, on Tallinnas külma -6° ja tuul puhub kiirusega 4 m/s. Täpsemat ilmaprognoosi saab uurida lehelt ilm.ee

ÕHTUJUHID

Eesti Muusikaauhinnad 2019 galaõhtu toovad publikuni lauljanna Triinu “Lepatriinu” Paomets (27) ja trummar Reigo Ahven (36).

Kui Ahvena jaoks on suurel laval õhtujuhtimise kogemus tuttav, siis Lepatriinule on Eesti Muusikaauhinnad 2019 esimene niivõrd suur õhtujuhi roll. “See on minu jaoks täiesti esmakordne kogemus,” sõnas lauljanna ja lisas: “Ma olin väga üllatunud, kui see pakkumine mulle tuli ja ma olen tõesti väga elevil.” Lepatriinu tunnistas, et pikka mõtlemist tal pakkumise saabudes vaja ei läinud: “Ma ei kõhelnud üldse. Mul oli väga hea meel ja olin kohe valmis oma jah-sõna andma,” kinnitas ta.

Ka Ahvenast õhkub vaid positiivset meelt: “Ma olen viimasel paaril aastal saanud õhtujuhtimist ja laval rääkimist harjutada ja mulle väga meeldib, eriti publikuga suhtlemise moment. See on alati natukene ennustamatu ja see ongi eesootava juures kõige põnevam,” lausus Ahven. Ta ei ole kitsi ka kiitusega korraldusmeeskonna aadressil: “Tegemist on kõige ambitsioonikama ja ägedama tiimiga, keda Eestist leida. See on väga lahe, et mina saan hüpata juba õlitatud vaguni pardale, see on tõeline luksus,” kiitis Ahven.

ESINEJAD

Gala esinejate nimekiri koosneb nii mitmekordsetest Eesti Muusikaauhindade võitjatest ja nominentidest kui uutest tulijatest Eesti muusikas. Tänavu astuvad galal üles Ott Lepland, Rein Rannap, ÖED, Bert Prikenfeld ehk Bert on Beats, Maian, Lenna, Ewert and the Two Dragons, Uudo Sepp, REVALS, Duo Ruut, Talbot, NOËP, Victor Crone, The Boondocks ja Panus Eesti Muusikasse auhinna pälviv kollektiiv Mahavok.

Kuigi korraldajad show-programmi osas liiga palju kaarte ei ava, on oodata suurejoonelist galaüritust. Nii on juba avashows inspireeritult saatejuht Reigo Ahvenast oodata suurt trummimöllu. “Mulle tehti ülesandeks panna kokku maailma kõige ägedam trummishow ja seda ma ka tegin,” muigab Ahven. Nimelt on koos Ahvena endaga lavale tulemas Eesti Kaitseväe orkestri ajateenijatest rivitrummarid, taikotrummiguru Hele-Riin Urb, François Archanjo & sambakool Macieira De Ouro (Kuldõunapuu), džässiprofessor Jukkis Uotila (FIN) ja kontrabassi virtuoos Peedu Kass. “Show tuleb vägev,” lubab Ahven ja lisab, et selle kuue minuti jooksul, mil kõik nimetatud tippklassi muusikud laval on, saab näha ja kuulda trummimuusikat erinevatest kohtadest üle maailma. Kõlavad trummirütmid nii rocki, militaristlikus kui ka džässmuusika võtmes.

Üllatusliku show-numbriga astub lavale ka kollektiiv Mahavok. Just nemad pälvivad tänavu auhinna Panus Eesti Muusikasse, mistõttu on ka esitatav number inspireeritud ajaloost. Bänd viib publiku muusikalisele rännakule läbi kollektiivi ajaloo liikudes samm sammu haaval tänapäevast minevikku. “Mahavoki kaubamärgiks on ju ikka olnud kauni harmooniaga meloodiline muusika, mida ilmestavad korralik valgus ja visuaalid. Loodetavasti suudame me täita meile eraldatud minutid võimalikult kompaktse ja kvaliteetse etteastega, mis publikule korda läheb,” lausus helilooja ja muusik Heini Vaikmaa lisades, et oodata on ka üllatusi lavale astuvate solistide osas.

Lisaks tasub publikul kahtlemata oodata NOËP-i esinemist. Nimelt toimub just Eesti Muusikaauhinnad 2019 raames artisti uue singli “Fk This Up” maailma esmaesitlus.

AUHINNAD

Sel korral on EMA jaoks tehtud täiesti uutmoodi auhinnakujud, mis kaaluvad 3-4 kilo, autoriks skulptor Tauno Kangro (52).

Sellise viiuldava naisekuju saavad kõik 17 võitjat. Kangro ütles telesaatele “Reporter”, et kuna Eesti Muusikaauhindade lühend on EMA, siis sellest tuli ka inspiratsioon auhinnakuju osas.

NOMINENDID

Tunnustusi jagatakse kokku 17 kategoorias: Aasta Debüütalbum, Aasta Naisartist, Aasta Meesartist, Aasta Ansambel, Aasta Klassikaalbum, Aasta Jazzalbum, Aasta Etno/Folk/Rahvalik Album, Aasta Elektroonikaalbum, Aasta Alternatiiv/Indiealbum, Aasta Metalalbum, Aasta Rockalbum, Aasta Popalbum, Aasta Hip-Hop/Rap/R’n’B album, Aasta Muusikavideo, Aasta Parim Laul, Aasta Album, Panus Eesti Muusikasse.

Nominendid selgusid 146-liikmelise žürii töö tulemusel. Kõige rohkem nominatsioone, kokku 6, on tänavu Tommy Cash’il, kelle album “¥€$” on nomineeritud Aasta Hip-Hop/Rapalbumi ja Aasta Albumi kategoorias. Lisaks jahib Cash Aasta Meesartisti ja Aasta Muusikavideo tiitlit. Viimases pälvis ta kolm nominatsiooni ehk siis: selle kategooria võitja on teada. Küsimus on ainult, millise video eest Tommyt pärjatakse.

Võrdselt 3 nominatsiooniga järgnevad Eesti Muusikaauhindadel erinevates kategooriates Estonian Voices, nublu, Ewert and The Two Dragons, NÖEP, REVALS ja Lenna.

Eesti Muusikaauhinnad 2019 nominendid on järgmised:

Aasta Jazzalbum:
Erki Pärnoja – Saja lugu
Estonian Voices – Taat läks lolliks
Kristjan Randalu – Absence

Aasta Etno/Folk/Rahvalik Album:
Puuluup – Süüta mu lumi
Zetod – Lätsi liina
Voorand/Koikson/Sooäär/Daniel – Tormisele

Aasta Elektroonikaalbum:
Bert On Beats – Freak By Nature
Mart Avi – OtherWorld
Sander Mölder – TIKS 068

Aasta Alternatiiv/Indiealbum:
Maarja Nuut & Ruum – Muunduja
Zahir – What Noise?
Vaiko Eplik – Uus karjäär uues linnas

Aasta Metalalbum:
Redneck Rampage – Caveman Chronicles
Rotten Sperm – Return Of The Semen
Talbot – Magnetism

Aasta Rockalbum:
Ewert and The Two Dragons – Hands Around the Moon
KuradiSaar – Kuradi Saar
REVALS – Revals

Aasta Popalbum:
Lenna – 3X
Leslie Da Bass – Koridorid
NOËP – Heads In The Clouds

Aasta Hip-Hop/Rapalbum:
reket – Rahu
Sammalhabe – james_
Tommy Cash – ¥€$

Aasta Debüütalbum:
Holy Motors – Slow Sundown
Sander Mölder – TIKS 068
Öed – Öed

Aasta Naisartist:
Lenna
Lepatriinu
Maria Faust

Aasta Meesartist:
NOËP
nublu
Tommy Cash

Aasta Ansambel:
Estonian Voices
Ewert and The Two Dragons
REVALS

Aasta Muusikavideo:
Tommy Cash – Little Molly
Tommy Cash – Pussy Money Weed
Tommy Cash – X-Ray

Aasta Parim Laul:
Lenna – Kolm korda
NOËP – New Heights
nublu – öölaps!
nublu feat. reket – Mina ka
Trad.Attack! – Lell’o

Aasta Album:
Estonian Voices – Taat läks lolliks
Ewert and The Two Dragons – Hands Around the Moon
Puuluup – Süüta mu lumi
REVALS – Revals
Tommy Cash – ¥€$

Aasta Klassikaalbum:
Erkki-Sven Tüür. Illuminatio. Whistles and Whispers from Uluru. Symphony No. 8 (Esitajad: Lawrence Power (vioola), Genevieve Lacey (plokkflööt), Tapiola Sinfonietta, dirigent Olari Elts)

Baltic Voices (Esitajad: Eesti Filharmoonia Kammerkoor, dirigent Paul Hillier)

The Soul of Fire (Esitaja: Age Juurikas)

Auhind Panus Eesti Muusikasse omistatakse sel aastal ansamblile Mahavok.

EDU KÕIKIDELE NOMINENTIDELE!

EMA 2019 promoklipp:

Vaata, kuidas algas 2018. aasta Eesti Muusikaauhindade gala:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.