ARVO PÄRT ON KAHEKSANDAT AASTAT JÄRJEST MAAILMAS ENIM ESITATUD NÜÜDISHELILOOJA

Klassikalise muusika internetilehekülg Bachtrack avaldas 2018. aasta kontsertide statistika ülevaate, mille põhjal on Arvo Pärt (83) kaheksandat aastat järjest maailmas enim esitatud nüüdishelilooja. 

Arvo Pärdi järel kuuluvad esinelikusse veel John Williams, Jörg Widmann ja sir James MacMillan. Enim esitatud naishelilooja oli Kaija Saariaho.

Enim esitatud heliloojate üldedetabeli tipus on Beethoven ja Mozart. Kolmandale kohale tõusis “West Side Story” autor Leonard Bernstein, kelle sajandat sünniaastapäeva maailm mullu tähistas. Järgnevad Bach, Brahms ja Schubert.

56-aastane Paavo Järvi on maailma tegusaimate dirigentide pingerivis auväärsel kolmandal kohal – ta andis Bachtracki andmeil mullu 91 kontserti. Kõige toimekam oli mullune aasta Andris Nelsonsile, kes andis 121 kontserti, järgnes Valeri Gergijev 93 kontserdiga.

Suurbritannias tegutsev Bachtrack on kogunud andmeid 33 578 eelmisel aastal toimunud muusikasündmuse kohta.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.