TÄNA TOIMUB EESTI INTERPREETIDE KONKURSI GRAND PRIX

Konkursi I ja II voorus 9. -12. detsembrini selgitati välja iga instrumendi parimad. Iga instrumendi I koha võitjad esinevad täna Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ees Grand Prix’ voorus. Konkurss on oluline informatsiooniallikas noorte tulevikulootuste, erialade perspektiivi ja interpreetide taseme kaardistamisel.

Konkurss oli välja kuulutatud üheksale instrumendile: flööt, oboe, klarnet, fagott, saksofon, metsasarv, trompet, tromboon ja tuuba, osalejaid oli rekordiline arv – 71. Puhkpillimängijate konkursi näol on tegemist Eesti muusikakultuurile olulise üritusega, mis teadvustab puhkpilli interpretatsiooni kandepinda, hetkesituatsiooni ja tulevikuperspektiive ühiskonnas laiemalt.

Estonia kontserdisaali lavale astuvad 2018. aasta seisuga oma eriala parimad noored instrumentalistid. Grand Prix’ vooru esinemiste põhjal antakse välja konkursi kaks peapreemiat – Grand Prix nii puupuhkpillide kui vaskpuhkpillide parimale. ERSOt juhatab dirigendi ja klarnetistina tuntud Toomas Vavilov.

Vaskpuhkpillide žürii liige Steve Leisring: “Vaskpuhkpillide žürii on üllatunud osalejate jätkuvalt kõrgest tasemest ka konkursi teises voorus. Auhinnatud interpreetide ettevalmistus ja muusikaline viimistlus oli lõpuks see, mis neile auhinna tõi.”

Puupuhkpillide žürii liige Thomas Indermühle toob esile osalejate taseme erinevust: “Kõik osalejad olid hästi valmistunud, aga esitused olid siiski erineva tasemega. Ainult parimad pääsesid ERSOga Grand Prix’ vooru esinema. Lõppvooru pääsenud interpreetidel on kindlasti suur tulevik sooloartisti või orkestrandina.”

Grand Prix voorus 14. detsembril kell 19.00 soleerivad ERSO ees:

Pipilota Neostus (flööt) C. Reinecke, Flöödikontsert D-duur op. 283
Ingely Laiv (oboe) R. Strauss, Oboekontsert D-duur TrV 292
Jakob Peäske (fagott) C. M. Weber, Fagotikontsert F-duur op. 75
Karl Tipp (saksofon) J. Ibert, Concertino da camera
Kreete Perandi (metsasarv) R. Strauss, Metsasarvekontsert nr 1 op. 11
Istvan Barath (trompet) A. Arutiunian, Trompetikontsert

Rohkem infot: https://puhkpillid.ema.edu.ee

Piletid müügil Piletilevis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.