PUHKPILLIKONKURSI TEISE VOORU PÄÄSES 32 PUHKPILLIMÄNGIJAT

9.-14. detsembril toimub Tallinnas Eesti interpreetide konkurss puhkpillidele. Konkurss on oluline informatsiooniallikas noorte tulevikulootuste, erialade perspektiivi ja interpreetide taseme kaardistamisel.

Konkurss on välja kuulutatud üheksale instrumendile: flööt, oboe, klarnet, fagott, saksofon, metsasarv, trompet, tromboon ja tuuba, osalejaid rekordiline arv – 74. Puhkpillimängijate konkursi näol on tegemist Eesti muusikakultuurile olulise üritusega, mis teadvustab puhkpilli interpretatsiooni kandepinda, hetkesituatsiooni, tulevikuperspektiive ühiskonnas laiemalt.

II vooru edasipääsejad:

Flööt

Anete Vinkel
Yuheng Wang
Tuule-Helin Krigul
Kerstin Laanemets
Kristin Müürsepp
Pipilota Neostus

Oboe

Francesco Ciarmatori
Ingely Laiv
Alexey Savinkov

Trompet

Istvan Barath
Mihkel Kallip
Märt Metsla
Priit Rusalepp
Chris Sommer
Villem Süvari

Fagott

Jakob Peäske

Klarnet

Mirjam Avango
Kerit Ilves
Erle Kont
Taavi Orro
Paolo Pellegrini
Valeri Trahhatšjov

Metsasarv

Kreete Perandi
Artur Reinpõld
Jürnas Rähni

Tromboon

Toomas Vana
Kaspar-Oskar Kramp
Ingvar Leerimaa

Saksofon

Rene Laur
Hanna Taube
Karl Tipp

Tuuba

Enri Remmelgas

Vaskpuhkpillide žürii liige Steve Leisring: “Interpreetide oskuste tase on tänavusel konkursil äärmiselt kõrge, mistõttu otsustasid järgmisse vooru edasisaamise väga väikesed muusikalised nüansid nagu näiteks heli värv. Ka konkursi noorimate osalejate oskuste tase on muljetavaldav.”

Puupuhkpillide žürii liige Thomas Indermühle toob esile osalejate mitmekesisust: “Osalejate seas on mitmeid väga andekaid interpreete. Mõni vajab veel veidi aega, mõni on juba praegu valmis peaauhinna nimel võistlema. Kuna üldine tase on hea, on üsna tihti raske otsustada, kes saab järgmisse vooru. Samuti oleme väga rahul siinsete klaverisaatjatega, kes on väga motiveeritud interpreete toetama ning nendega koos esinema.”

Konkursi I ja II voorus, 9.-12. detsembril, selgitatakse välja iga instrumendi parimad ning iga instrumendi I koha võitja pääseb esinema Grand Prix’ vooru koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga, mis toimub 14. detsembril Estonia Kontserdisaalis. Seega astuvad lavale tõepoolest 2018. aasta seisuga oma eriala parimad noored instrumentalistid. Grand Prix’ vooru esinemiste põhjal antakse välja ka konkursi kaks peapreemiat – Grand Prix nii puupuhkpillide kui vaskpuhkpillide parimale. ERSOt juhatab dirigendi ja klarnetistina tuntud Toomas Vavilov. I ja II voor on tasuta kõikidele huvilistele.

Rohkem infot leiab siit, piletid 14. detsembril Estonia Kontserdisaalis toimuvale puhkpillikonkursi Grand Prix’ finaali on müügil Piletilevis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.