PANGE END VALMIS, PUHKPILLIMÄNGIJAD VALLUTAVAD LAVA!

9.-14. detsembril toimub Tallinnas Eesti interpreetide konkurss puhkpillidele. Konkurss on oluline informatsiooniallikas noorte tulevikulootuste, erialade perspektiivi ja interpreetide taseme kaardistamisel.

Konkurss on välja kuulutatud üheksale instrumendile: flööt, oboe, klarnet, fagott, saksofon, metsasarv, trompet, tromboon ja tuuba, osalejaid rekordiline arv – 74. Puhkpillimängijate konkursi näol on tegemist Eesti muusikakultuurile olulise üritusega, mis teadvustab puhkpilli interpretatsiooni kandepinda, hetkesituatsiooni, tulevikuperspektiive ühiskonnas laiemalt.

Konkursi peakorraldaja Peeter Sarapuu: “Korraldusmeeskonna jaoks on rekordiline osavõtt konkursist nii rõõmustav kui ka motiveeriv, eelolevast detsembrinädalast kujuneb oluline ja informatiivne puhkpillimuusikasündmus, mis sisaldab lisaks konkursikontsertidele žüriiliikmete meistriklasse ja pillinäitusi ning tipneb ERSO poolt korraldatava puhkpillisolistide galakontserdiga – konkursi Grand Prix vooruga”.

Eelmiste puhkpillikonkursside laureaadid on Eestis ja väljaspool tuntud tipp-interpreedid, nii näiteks on 2012 aasta konkursi võitjatest Heili Rosin oodatud solist ja muusik mitmetes Euroopa orkestrites, Tõnu Kalm “Vanemuise” teatri orkestri klarnetikontsertmeister, Madis Vilgats ERSO solist.

Konkursi I ja II voorus, 9.-12. detsembril, selgitatakse välja iga instrumendi parimad ning iga instrumendi I koha võitja pääseb esinema Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ette Grand Prix’ vooru, mis toimub 14. detsembril. Seega astuvad Estonia kontserdisaali lavale tõepoolest 2018. aasta seisuga oma eriala parimad noored instrumentalistid. Grand Prix’ vooru esinemiste põhjal antakse välja ka konkursi kaks peapreemiat – Grand Prix nii puupuhkpillide kui vaskpuhkpillide parimale. ERSOt juhatab dirigendi ja klarnetistina tuntud Toomas Vavilov. I ja II voor on tasuta kõikidele huvilistele.

Rohkem infot leiab siit. 14. detsembril Estonia kontserdisaalis toimuva finaakontserdi pääsmed on müügil Piletilevis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.