KAISA LING THING ESITLEB NOVEMBRI LÕPUS PLAATI “NII KOLE MEES”

23. novembril ilmub Eesti esimene vodevillibluusi kogumik – “Nii kole mees” ansamblilt Kaisa Ling Thing.

Kaisa Ling Thing on Tartu bluusilaulja Kaisa Maria Lingu projekt, mille eesmärgiks on tutvustada 20ndate ja 30ndate aastate USA mustade bluusinaiste muusikat, mis peegeldab nende saatusi ja saavutusi ning omaaegset ühiskondlikku konteksti. Albumil on 10 valitud pala, millest kõige uuem aastast 1935, vanim aga aastast 1923. Plaadi peamine märksõna on nutikas ümberütlev ja ropp huumor.

Kahe sõja vaheline aeg oli täis vastuolusid, naisteni jõudsid uued vabadused, kuid nad pidid kannatama ka kohutavat diskrimineerimist. Siinkohal tuligi appi huumor, mida mustad naised, kes olid üks ühiskonna kõige represseeritumaid kihte, esitasid ootamatult julgelt, lauldes avalikult seksist, vägivallast, rassismist, iseseisvusest, aga ka armastusest, mida nad igatsesid.

Selleks, et plaadi skandaalne sisu ja ka praegu vägagi aktuaalne sõnum võimalikult selgelt esile tuleks, on Kaisa palunud appi laulusõnade kirjutaja ja suurepärase bluusimuusiku Aapo Ilvese, kes on laulude tekstid tõlkinud ja eesti keelde adapteerinud. Lisaks plaadi nimiloole „Nii kole mees”, kus figureerib üks mees, kes „välja näeb kui roe” ja kelle „ilu asub allpool pead”, leidub siinveel pärle, nagu „ära roni mu orgu, mu mäed ei oota sind” ja „ta on su koer küll, aga rihm on minu”.

Plaadil teevad kaasa mõned Eesti parimad tegevmuusikud – Peep Kallas trummidel, Argo Toomel ja Vello Annuk kontrabassil, Rene Paul ja Erki-Andres Nuut klahvpillidel ning Jason Hunter trompetil. Bluusile kohaselt salvestati kõik lood stuudios koos mängides ning plaadilt võib terane kuulaja leida nii mõnegi võluva bluusitriki.

Esitluskontserdid-palaganid, kus muuseas teevad kaasa Ursula Regina ning Burlesque Estonia tantsijad, toimuvad 22. novembril Tallinnas Von Krahli teatris, 27. novembril Tartus Athena keskuses ning 1. detsembril Orissaare kultuurimajas. Piletid on müügil internetikeskkonnas fienta.com.

Kaisa Ling Thing “Nii kole mees”:
Väljaandja: Teet ja pojad, 2018
Salvestus ja kokkumäng: Vilho Meier, Slim Music Studio
Master: Janek Kivi, OÜ Heliala
Kujundus: Paula Pakk
Fotod: AG47 stuudio

Esitluskontserdid:
22. novembril kell 21 Tallinnas Von Krahli teatris
27. novembril kell 20 Tartus Athena keskuses
1. detsembril kell 19 Orissaare kultuurimajas Saaremaal

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.