INSTRUMENTAALANSAMBEL OCEAN DISTRICTS AVALIKUSTAB 12. OKTOOBRIL EP “DOOMTOWNS”


Ocean Districts on neljaliikmeline instrumentaalansambel Tallinnast, mille alged tekkisid 2011. aastal. Ühe-mehe kõrvalprojektist välja kasvanud kooslus kätkeb endas mõjutusi erinevatest žanritest ja bändidest, mille ühisteks nimetajateks võiksid olla meloodia, atmosfäär, emotsioon ja dünaamika.

Bändi debüütalbumit “Expeditions” esitleti 2014. aasta jaanuaris väljamüüdud plaadiesitluskontserdil, millele järgnesid esinemised kodus ja naaberriikides. Lava jagati tuntud bändidega nagu God Is An Astronaut, Solstafir, Dirge, Alcest jpt. Album sai äärmiselt hästi vastu võetud väljaspool kodumaad. 2014. a. detsembris ilmus esimene muusikavideo loole „Discovery“, millele järgnes 2015. aasta alguses Baltikumi mini-tuur ning uue EP esimesed kirjutussessioonid, mis jäid aga erinevatel põhjustel soiku ning bänd elas üle pea pooleteise aastase totaalse seisaku.

2017. aastal tuli Ocean Districts taas kokku, vahetus trummar ning alustati poolelijäänud EP kirjutamist ja salvestamist. 12. oktoobril 2018 näeb ilmavalgust uus materjal – 5-looline EP “Doomtowns”.

Albumi teema on inspireeritud tuumakatsetustest, mida nii USA kui Nõukogude Liidu relvajõud tegid aastast 1945 kuni varajaste 90ndateni – kokku lõhati planeedi eri kohtades üle 2000 lõhkepea. USA katsetused toimusid suuremas osas Nevadas, kus muuhulgas ehitati näidisena linnu, mis siis õppimise eesmärgil õhku lasti. Katsetuste täielik mõju inimestele, floorale ja faunale nii testmistele õhus, maa all ja peal on siiani teadmata.

Salvestas ja miksis Alan Urva, masterdas Nicholas T. Petersen (Track & Field Recording). Kujunduse tegi Aleksandr Lugin, kasutatud on Erik Halliku tööd. Loos “Castle Bravo” aitas vokaaliga Mari-Liis Aljas.

Albumit saab ette tellida BandCampist: oceandistricts.bandcamp.com

Esitlustuuri raames astutakse üles kaheksal korral erinevates Baltikumi suurematest linnades, koos Kaschaloti ja Liblikaga. Eesti kontserdid toimuvad 12.10 Tallinnas Sveta Baaris, 13.10 Narvas Art Club Ro-Ros, 19.10 Pärnus Kultuuriklubi Templis ja 20.10 Tartus Genialistide klubis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.